Hakkari'deki Cinsel İstismar Davasında 3 Kuzen Beraat Etti!

Hakkari'deki Cinsel İstismar Davasında 3 Kuzen Beraat Etti!

Hakkari'de 7 yıl önce 11 yaşındaki Esra Yücel istismar sonucu sanıkların 8 ay tutukluluklarının ardından "somut delil yok" gerekçesiyle çıkarılmasının ardından intihar etmişti. Dava sonucu belli oldu. Sanıkların 3'ü de beraat etti. İşte detaylar...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Oğlaklı köyünde yaşanan korkunç olayda 11 yaşındaki Esra Yücel, 2016 yılında 3 kişinin tecavüzüne uğradı. Bu dehşet verici olayın ardından, suçluların işledikleri suçu bir bir anlatan 11 yaşındaki Esra Yücel için karanlık bir perde aralandı. İşte haberin detayları...

"SOMUT DELİL YOK" GEREKÇESİYLE 3 SANIK SERBEST BIRAKILDI!

11 yaşındaki Esra Yücel'in ifadesine dayanarak, üç sanık 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Ancak, 8 aylık tutukluluk süresinin ardından, DNA testleri, HTS ve PTS kayıtlarına rağmen, mahkeme "somut delil yok" gerekçesiyle sanıkları serbest bıraktı.

2017'DE SANIKLARIN DIŞARI ÇIKMASI İLE YAŞAMINA SON VERMİŞTİ!

Esra Yücel, 2017'nin şubat ayında intihar ederek yaşamına son verdi.  Türkiye genelinde çeşitli illerden gelen avukatlar ve kadın kurumları, bugün saat 14.50'de başlayan gecikmeli karar duruşmasına katılım sağladı. Ancak, Şemdinli Adliyesi'nden SEGBİS aracılığıyla bağlanması beklenen sanıklar duruşmaya katılmadı, avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Sanıkların avukatı olan AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya ise 5 Eylül'de müdafilikten çekilmişti.

11 YAŞINDA İNTİHAR EDEN ESRA'NIN AĞABEYİ DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI!

Duruşma öncesinde ölümle tehdit edildiği iddia edilen Esra Yücel'in ağabeyi Ömer Yücel'in duruşmaya müşteki olarak katılma talebi, heyet tarafından reddedildi. Bu kararın ardından Ömer Yücel, duruşma salonundan polis eşliğinde çıkarıldı. Olayların hemen ardından avukatlar, duruşma salonunu terk etti. Avukatlar, kendi aralarında ortak bir karar almaya çalışırken, mahkeme heyeti karar aldı.

Müzakerelerin sonuçsuz kalmasıyla, mağdur vekili ve tüm avukatlar mahkeme sonucuna tepki göstererek duruşmaya katılmama kararı aldı. Ancak, salonda avukatların olmadığı bir ortamda karar veren mahkeme heyeti, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamalarıyla yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler hakkında 8 ay sonra serbest bırakıldıktan sonra, 42'şer yıl hapis cezası talebiyle yargılanan bu üç sanık için beraat kararı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler