Gözaltına Alınan Dilan Polat ve Engin Polat Soruşturmasında Şok Eden Detaylar!

Gözaltına Alınan Dilan Polat ve Engin Polat Soruşturmasında Şok Eden Detaylar!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yanı sıra kardeşi Sıla Doğu ve çalışanları kara para aklama suçlamalarıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Polat çiftine ait detaylar ise haberimizde...

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama suçlamalarıyla ilgili İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında gözaltına alındı. İşte haberin detayları...

SILA DOĞU VE MALİ İŞLER SORUMLUSU DA GÖZALTINDA!

Operasyonda ayrıca çiftin aile üyeleri olan Sıla Doğu ve Kürşat Polat ile birlikte muhasebecileri Beyza Ekici, mali işler sorumlusu Ahmet Gün ve diğer çalışanlar da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesine götürüldü.

ddilan.jpeg

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla geniş kitlelere ulaşan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama iddialarıyla ilgili olarak İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan ön inceleme raporuna göre, tasfiye sürecindeki şirketlerin aile bireylerine sahte fatura düzenleyerek paraların aile şirketleri arasında transfer edildiği belirtilmişti. Raporun ortaya koyduğu bilgilere göre, Polat çifti, Milda Gayrimenkul adlı firmada toplanan fonlarla gayrimenkul alımları ve birçok araç edinimi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta ise çiftin tüm varlıklarına el konulmuştu. MASAK ön inceleme raporuna göre, "tasfiye halinde 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, bu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" açıklanmıştı. 

0x0-1698813456920.jpg

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Polat çifti ve beraberlerindeki kişilerin ikametlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne götürüldü. Polat çiftiyle birlikte Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Şirketlerinde gerçekleştirilen aramalarda dijital materyallerle birlikte defterlere de el konulmuştu. Detaylı soruşturmanın ardından adli makamların vereceği kararlar doğrultusunda olayın seyri belirlenecek. Arama ve yakalama işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler