Fatih Altaylı'ya Hakaret Suçundan Hapis Cezası!

Fatih Altaylı'ya Hakaret Suçundan Hapis Cezası!

Gazeteci Fatih Altaylı için mahkemeden karar çıktı, "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan 7 ay hapis cezasını içeriyor. Mahkeme, Altaylı'ya verilen cezayla ilgili detayları değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'ın taraftar grubu UltrAslan'ın tribün lideri Muzaffer Şirin'e yönelik "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

ALTAYLI'YA İKİ AYRI SORUŞTURMA!

Savcının duruşmada açıkladığı mütalaaya göre, Fatih Altaylı'nın müşteki Muzaffer Şirin'e yönelik köşe yazısındaki ifadelerinden dolayı "alenen hakaret" suçundan yargılandığı kamu davasında savcı, Altaylı'nın ifadelerini "ifade özgürlüğü" bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mütalaada, hakaret suçunun somut olayda gerçekleşmediği ve müştekiye yönelik ifadenin anlaşılamaması nedeniyle sanığın beraatine karar verilmesi talep edildi. Savcının değerlendirmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Yargıtay içtihatlarına vurgu yaparak ifade özgürlüğünün önemine dikkat çekiyor. Mahkemenin bu mütalaya göre karar vereceği bekleniyor.

"BAHSE KONU KİŞİYE HAKARET ETMEDİĞİM ANLAŞILACAKTIR"

Fatih Altaylı savunmasında, "Yazımın tamamı incelendiğinde bahse konu kişiye hakaret etmediğim anlaşılacaktır. Ben müştekiyi Sabahattin adıyla bilirdim. Kendisi tribün liderdir. Bahse konu yazıyı yazmamın sebebi taraftar liderliğine yakışmayacak tutum ve davranışları görmem sebebiyledir. Ben kendisinin sosyal medya hesaplarından şu anda kaçak durumda olan suç örgütü yöneticiliği ile yargılanan Sedat Peker ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını görmemden ve yine müştekinin tarikat liderleri ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını görmemden dolayı iş bu görüntüleri müştekinin iştigal alanı olan sporla bağdaştıramadığımdan dolayı eleştirmek amacıyla bu yazıyı yazdım. Bu yazıdaki maksadım sporla bu konuların bir araya gelmesini eleştirmek idi. Beraatimi talep ederim" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler