Eylem Tok'un Oğlu Timur Cihantimur İkinci Kez Hakim Karşısına Çıktı

Eylem Tok'un Oğlu Timur Cihantimur İkinci Kez Hakim Karşısına Çıktı

Kemerburgaz’da meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın sorumlusu Timur Cihantimur (17), bugün ABD’de ikinci kez hakim karşısına çıktı. İşte detaylar...

ABD'de büyük yankı uyandıran davada, bugün kritik bir karar alındı. Yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un tutuklu yargılanmasına devam edilmesine hükmedildi. Mahkeme, savunma tarafının tutuksuz yargılama talebini reddederken, Cihantimur'un kaçma riskine dikkat çekti.

TUTUKLULUK HALİNİN SÜRMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme salonunda geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen duruşmada, savcılık tarafından sunulan deliller ve tanık beyanları dinlendi. Hakim, dava sürecinde ortaya çıkan yeni bilgilerin, Cihantimur'un serbest kalması durumunda adaletin tecelli etmesine engel olabileceğini belirterek tutukluluk halinin sürmesine karar verdi.

Timur Cihantimur, finansal usulsüzlükler ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yargılanıyor. Davanın başlangıcından bu yana kamuoyunun büyük ilgisini çeken Cihantimur, ABD'ye iadesinin ardından tutuklanmıştı. Avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve iddiaların asılsız olduğunu savunarak bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ileri sürdü.

AVUKATLARINDAN İTİRAZ

Savcılık makamı ise, Cihantimur'un yurt dışı bağlantıları ve kaçma ihtimali nedeniyle tutukluluğun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Hakim, tarafları dinledikten sonra, mevcut delil durumu ve kaçma riskini göz önünde bulundurarak Cihantimur'un tutuklu kalmasına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması için tarih belirlenirken, Cihantimur'un avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı. 

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Duruşma öncesi CNN Türk muhabiri Merve Tokaz, Aci ailesiyle bir araya geldi. Baba Özer Aci, "Her şeyden önce sabrettik. Çaba gösterdik, çalıştık. Boston'da yakalandılar. Bir mahkeme oldu. Bugün çocuğun davası var. Annenin de önümüzdeki hafta Perşembe günü bir davası var. Bu dava başlangıç, basamağın biri. Dikkat ederseniz çocuk 3 gün hapishanede kaldı, ıslahevinden memnun olmadığını dile getirdi. Ben sesleniyorum bu daha başlangıç. Bunu babanın arabasını alıp 170 süratle orman yolunda giderken düşünecektin. Babasına da sesleniyorum; Çocuğun altına milyonluk araba verip de orman yolunda sürat yap demekle bir yere varılmaz. Bak sonuçlar ortada. En sevdiğim bir tane yavrum benim kara toprakta, seninki cezaevinde. Orada bir temizlik yapsın bakalım hiç hayatında yapmadığı temizliği öğrenecek" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler