Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Şarkıcı Volkan Konak Hakkında Suç Duyurusu!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Şarkıcı Volkan Konak Hakkında Suç Duyurusu!

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Başkanlık, konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Diyanet'in Volkan Konak hakkındaki suç duyurusu gerekçesi ve hukuki süreçle ilgili detaylar bekleniyor.

DİYANET'TEN VOLKAN KONAK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Diyanet'in yaptığı açıklamada, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği" belirtildi.

Konak'ın paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın sözleriyle ilgili yaptığı suç duyurusunda, Konak'ın ifadelerinin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğunu belirtti. Yapılan suç duyurusunda, "Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

VOLKAN KONAK NE DEMİŞTİ?

Volkan Konak'ın söz konusu paylaşımı;

​​​​tunagazete-1-11.webp

VOLKAN KONAK KİMDİR?

Şarkıcı Volkan Konak, 1967 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Maçka'da tamamladı ve ardından 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nı kazandı. 1988 yılında konservatuvarı bitirip aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimine başladı. 1991 yılında ise yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Volkan Konak, Karadeniz Müziğini evrensel formlarla birleştirerek özgün bir tarz oluşturdu. 1993'te "Efulim" albümüyle başladığı bu yolculuğunu, askerlik görevi nedeniyle kısa bir ara verdi. Görevini tamamladıktan sonra hemen üçüncü albümü "Volkanik Parçalar" üzerinde çalışarak, kısa sürede müzikseverlerle buluşturdu. Sanatçı, 1998'de kendi kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon firmasından çıkardığı "Pedaliza" albümüyle de müzik dünyasındaki etkisini sürdürdü.

1993'ten beri yaklaşık 50 besteyle albüm çalışmalarına imza atan Volkan Konak, birçok ödülle onurlandırıldı. Gazeteciler Cemiyeti ve çeşitli vakıf-dernekler tarafından yılın sanatçısı seçildi. 1997'de Politika dergisi tarafından Yılın En İyi Müzik Sanatçısı olarak ödüllendirildi. Konak'ın 1993 yılında bestelediği eserin dünya hakları, "Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşme sonucunda Alain Finet tarafından satın alındı. 1998'den itibaren albümlerinde sadece Karadeniz değil, aynı zamanda İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Kıbrıs yörelerinden türkülere de yer verdi.

Çernobil faciasının Türkiye ve özellikle Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini iki yıl süren bir araştırmayla belgeleyen Volkan Konak, kanserden babası dahil birçok sevdiklerini kaybetmiş ve bu acıyı içselleştirmiştir. Sözlerini ablası Nuran Bahçekapılı'nın yazdığı "Cerrahpaşa" adlı eseri, babası için bestelemiştir. Karadeniz Bölgesi'ndeki kanser vakalarındaki artışa dikkat çekmek amacıyla yıllardır mücadele eden sanatçı, bölgeye bir Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için çaba sarf etmektedir.

2009'da "Mimoza" albümüyle sevenleriyle buluşan Volkan Konak, ilk klibini "Göklerde Kartal Gibiydim" adlı eserine, ikinci klibini ise "Mimoza Çiçeği" adlı eserine çekti. Albümünün üçüncü klibini ise "Yarim Yarim" adlı esere çekti.

2012'de "Lifor" isimli albümüyle müzik sahnesine geri dönen sanatçı, albümünün ilk klibini "Nerdesin (Karagözlüm)" adlı esere çekti. İkinci klibi ise dinleyici talepleri doğrultusunda "Ayletme Beni" adlı esere çekti. Ayrıca, bu albümde Neşet Ertaş'ın "Aşkın beni deleyledi" adlı eserini seslendirdi.

1992 yılından bu yana birlikte olan Volkan Konak ve Selma Konak, 1998 yılında dünyaevine girdi. Konak çiftinin Şimal, Derin ve Volkan adında üç çocuğu bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler