Dilan ve Engin Polat Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Gözaltı Sayısı Arttı!

Dilan ve Engin Polat Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Gözaltı Sayısı Arttı!

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan Polat çifti ailesi ve çalışanlarının ardından gözaltı sayısı 24'e yükseldi. İşte detaylar...

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Engin ve Dilan Polat çiftine yönelik süreç, yeni gelişmelerle devam ediyor. Gözaltı sayısı 24'e yükselirken, olayla ilişkili olduğu düşünülen Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp'in, Polat'a ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan'ın hesabına aktarması ile el konulmasını engellemeye çalıştığı tespit edildi. Banka personelinin dikkatiyle fark edilen bu para transfer işlemi önlendi. Mustafa Özalp, Kübra Doğan, şirketin diğer ortakları Gözde ve İsmail Bilgiç de gözaltına alınan isimler arasında.

GÖZALTI SAYISI 24'E ÇIKTI!

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Ankara'da yapılan operasyon sonucunda 3 kişinin gözaltına alındığını duyururken, "Soruşturma an itibariyle Ankara'ya sıçradı." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Son gelişmelere göre, İstanbul'da hakkında yakalama kararı bulunan 12 şüpheliden Nilgün Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz adlı üç kişinin daha gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bu yeni gözaltılarla birlikte Ankara'daki 4 kişiyle birlikte toplamda 34 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü, gözaltı sayısının ise 24'e yükseldiği belirtildi. Ayrıca, gözaltında bulunan 8 kişinin ifadelerinin tamamlandığı bilgisi de paylaşıldı.

000.jpg

DİLAN POLAT'IN SOSYAL MEDYA HESABINDAN MESAJLARI KİMİN ATTIĞI ARAŞTIRILIYOR?

Dilan ve Engin Polat'ın gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından mesajlar paylaşıldığı belirtildi. Hesaptan gönderilen mesajlar arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik, "Meral Hanım bizi dinlemeden yoksulluğun sebebi bizi görmüş. İddia ederim kendisinden çok bu millete faydamız var. Bizim üzerimizden siyaset yapıp iktidara saldırma nedeni yapmasın" paylaşımı yapıldığı belirtildi. Mesajları atan kişi için polis tarafından araştırma başlatıldı. 

NELER OLMUŞTU?

Dilan ve Engin Polat çifti, çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Bu suçlamalar arasında 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'suç örgütüne üye olmak', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' gibi ciddi suçlar yer alıyor. MASAK'ın yaptığı ön inceleme raporuna göre ise Dilan Polat ve Engin Polat'ın tasfiye halindeki üç şirketten aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek yaklaşık 200 milyon TL'lik para girişi gerçekleştirdikleri belirlendi. Bu para, daha sonra aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği belirtildi. Bu paraların Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplandığı ve buradan gayrimenkul ve birçok lüks araç alındığı tespit edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler