Bingöl'deki 4,2'lik Deprem Sonrası Naci Görür'den Endişe Verici Uyarı

Bingöl'deki 4,2'lik Deprem Sonrası Naci Görür'den Endişe Verici Uyarı

Bingöl'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Görür, depremin büyüklüğünün küçük olmasına rağmen yerinin endişe verici olduğunu belirtti. "Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem Kuzey Anadolu Fay Hattı’na (KAF), hem de Doğu Anadolu Fay Hattı’na (DAF) yakın. Her iki fayda da bu bölgede deprem bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

MERKEZ KARLIOVA'DA DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Karlıova olan deprem, 11,88 kilometre derinlikte meydana geldi. Bingöl Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 18.27'de merkezi Karlıova olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

"BU BÖLGEYE YAKIN YERLER OLAN DEPREMLER FAYLARDA STRES ALANINI DEĞİŞTİREBİLİR"

Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, "Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem küçük ama yeri endişe verici. Hem Kuzey Anadolu Fay Hattı’na (KAF), hem de Doğu Anadolu Fay Hattı’na (DAF) yakın. Her iki fay hattında da bu bölgede deprem bekliyoruz. Bu bölgeye yakın yerlerde olan depremler, faylardaki stres alanını değiştirebilir, bu nedenle sürekli endişe duyarız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler