Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütünün Davasına İlişkin Flaş Gelişme!

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütünün Davasına İlişkin Flaş Gelişme!

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün, avukatlar ve sosyal medya üzerinden oluşturduğu 'güncel yapılanması'na dair açılan dava İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde! 20 sanık hakkındaki davada detaylı inceleme başlıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan Adnan Oktar organize suç örgütüne dair iddianameyi kabul eden İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya ile ilgili önemli bir karar aldı. İşte detaylar...

ADNAN OKTAR VE SUÇ ÖRGÜTÜYLE İLGİLİ MAHKEMEDEN YENİ KARAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun ortaya çıkardığı önemli gelişme: Adnan Oktar organize suç örgütüne ilişkin iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayla ilgili yeni bir karar aldı. Mahkeme, örgütün faaliyetlerine dair detaylı bir incelemenin süreceğini belirterek, dosyanın mahkeme sürecinin, örgütün güncel yapılanmasına dair kritik bilgilerin ortaya çıkmasını sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

İDDİANAMEDE YER ALANLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 5 ila 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Aynı zamanda, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre örgüt üyelerinin faaliyetlerinden dolayı cezalandırılmaları isteniyor.

Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın ayrıca "örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçundan 10,5 ila 31,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, diğer 17 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "örgüte yardım" ve "örgütün veya amacının propagandasını yapma" gibi suçlardan farklı oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Mahkeme süreci, suç örgütünün detaylı şekilde ele alınmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler