ABD, Suriye Sahasında Türk SİHA'sını Düşürdü!

ABD, Suriye Sahasında Türk SİHA'sını Düşürdü!

ABD, Suriye sahasında bulunan Türk SİHA'sını düşürdü. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD), Suriye'de Türkiye'ye ait olduğu iddia edilen bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) vurduğu belirtildi. Uluslararası ilişkiler ve bölgesel güvenlik açısından önemli bir gelişme olarak kaydedilirken ABD'nin NATO müttefiki olan Türkiye'ye ait bir uçağı düşürdüğü ilk kez yaşanan bir durum olarak kayda geçti. 

İKİ ABD'Lİ YETKİLİ KONUŞTU

 İsminin açıklanmaması şartıyla Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkiliye göre Washington, Türk yetkilileri Amerikan askerlerine yakın bir bölgede operasyon yaptıkları için uyarmasının ardından Türk Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)'nı düşürdüğü yönünde oldu.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel bir güvenlik kaynağı da ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir üs yakınlarına Türkiye'ye ait bir SİHA'nın düşürüldüğünü açıkladı.

ABD'Lİ YETKİLİLER TÜRK İNSANSIZ HAVA ARACINI DÜŞÜRDÜKLERİNİ AÇIKLADI

Uluslararası haber ajansları Reuters ve Associated Press (AP) tarafından aktarılan bilgilere göre, ABD'li yetkililer isimlerinin açıklanmaması şartıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin, Suriye'deki birliklerine yakın bir bölgede uçtuğu iddia edilen silahlı bir Türk insansız hava aracını (SİHA) düşürdüğünü açıkladılar.

Yetkililer, ABD'nin Türk askeri yetkililerini birkaç kez uyararak, ABD kuvvetlerine yakın bir noktada Türk SİHA'sının faaliyet gösterdiği konusunda bilgilendirdiğini ve ardından bir Amerikan F-16 savaş uçağının Türk SİHA'sını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, SİHA'nın silahlı olduğunu ve yakındaki hedeflere saldırı düzenlediğini, ancak ABD birliklerini hedef almadığını ve Amerikan güçleri için tehlikeli bir mesafede uçtuğunu ifade ettiler.  

PENTAGON SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, durumla ilgiliaçıklama yaparak, "ABD'li komutanlar, ABD birliklerine 500 metreden daha yakın olan insansız hava aracını (İHA) potansiyel bir tehdit olarak değerlendirdi ve ABD F-16 savaş uçakları daha sonra İHA'yı meşru müdafaa amacıyla düşürdü" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler