2 Yıl Ceza Alan Hapis Yatacak Mı? Bakan’dan Kritik Açıklama…

2 Yıl Ceza Alan Hapis Yatacak Mı? Bakan’dan Kritik Açıklama…

Yargı paketiyle iligil bakanlıkta büyük bir çalışma yapılıyor. 8. Yargı Paketi’ne yer alan bazı maddeler ise, oldukça caydırıcı olacak gibi duruyor. En çok merak edilen konulara ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklık getirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çok merak edilen 8. Yargı Paketi hakkında konuştu. Şubat ayının sonlarında mecliste görüşüleceğini aktardı. Bakan Tunç, çok sayıda kanunda değişiklik yapılacağı mesajını şimdiden verdi.

Bakan Yılmaz Tunç, CNN Türk’te yayınlanan programa katıldı. Hafta sonu, CNN Türk’te yayınlanan sabah programına katılan Bakan Tunç, yargı paketi hakkında konuştu.

2 YIL CEZA ALAN NE KADAR HAPİS YATACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu, programına katıldı. Hakan Çelik, yargı paketinde merak edilen soruları bizzat bakana yöneltti. En çok 2 yıllık ceza alan kişinin cezaevine gönderilip gönderilmeyeceği merak ediliyordu. İşte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan o sorulara verdiği yanıt;

“Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülür. Çok sayıda kanunda değişiklik yapılıyor. Uyum düzenlemeleri var. Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak düzenlemeler var. İki yıl ceza alan biri bunun şartlı salıverilmesi bunun yarısıdır. Bazı suçlarda dörtte üçtür. 2 yıl ceza alan biri 1 yıl sonra şartlı salıverilme süresi dolar. Denetimli serbestlik de 1 yıl.

Öyle olunca hiç cezaevinde kalmamış olur. 1 yıllık denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler