İstismar Soruşturmasında Yeni Gelişme: Yayın Yasağı Getirildi!

İstismar Soruşturmasında Yeni Gelişme: Yayın Yasağı Getirildi!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde cinsel istismara uğrayan bebek hayatını kaybetti. 8 yaşındaki ablasının da benzer şekilde cinsel istismara maruz kaldığı öğrenildi. Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosya hakkında yayın yasağı getirildi!

Cinsel istismara uğradıktan sonra hayatını kaybeden 2 yaşındaki bebekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 8 yaşındaki ablasının da benzer şekilde cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Çaycuma Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine mahkeme tarafından devam eden soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya hakkında yayın yasağı getirildi. Çaycuma Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine getirilen yayın yasağı metni ise şöyle:

"Şüpheli tarafından cinsel istismara uğradığı, yine şüphelinin bu eylemine devamla yaşı küçük mağduru tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ettiği, devam olunan soruşturma kapsamında mağdur Nisa Nur Ö.'nün ablası olan yaşı küçük R.Ö.'nün de benzer şekilde cinsel istismara uğradığı olayla ilgili olarak başkalarının şöhret ve haklarının toplum sağlığının ve ahlakının, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliğini ve toprak bütünlüğünün korunması, devlet sırlarının açıklanmasının veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj. eleştiri vb. yayın yapılmasının 5187 sayılı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler