Yurt Dışında Annelere Sağlanan Ayrıcalıklar Türkiye’de Yaşayan Anneleri de Kapsıyor

Yurt Dışında Annelere Sağlanan Ayrıcalıklar Türkiye’de Yaşayan Anneleri de Kapsıyor

Almanya'da çocuk sahibi olan ailelere, her çocuk için düzenli olarak aylık bir çocuk parası ödenir. Bu ödeme, çocuğun yaşına ve sayısına bağlı olarak değişebilir.

Almanya'da çocuk sahibi olan ailelere, her çocuk için düzenli olarak aylık bir çocuk parası ödenir. Bu ödeme, çocuğun yaşına ve sayısına bağlı olarak değişebilir. Çocuk parası, çocuğun bakımı ve ihtiyaçları için ailelere ek maddi destek sağlamaktadır. Almanya'da çocuk yetiştiren Türk ailelerin emekli maaşı konusu bazı bilgilere göre dikkate değer bir husustur. Söz konusu bilgilere göre Almanya'da doğan her bir çocuk için, ebeveynlerin emeklilik sisteminde puan kazandığı ifade edilmektedir. 1 Ocak 1992 tarihinden önce doğan çocuklar için çocuk yetiştirme süresi boyunca ebeveynlere 2.5 yıla kadar emeklilik kredisi sağlandığı belirtilmektedir. Bu hesaplamaların vatandaşlar tarafından değil ilgili kurumlar tarafından yapıldığı ve 1992 tarihinden sonra doğan her bir çocuk için anne ve babanın emeklilik sistemine 3 yıllık prim ödenmiş gibi değerlendirildiği ifade edilmektedir.


ALMANYA’DA ANNE OLUP TÜRKİYE’DE YAŞAMA DEVAM EDEN ANNELER YİNE MAAŞ ALACAK


Türk anne Almanya'da 1992 tarihinden sonra doğurduğu dört çocuğa sahipse, emeklilik sistemi açısından 12 yıllık çalışmış gibi kabul edildiği belirtilmektedir. 1992 tarihinden önce doğan her bir çocuk için 85 Euro 1992 tarihinden sonra doğan ilk çocuk için 171 Euro ve ikinci çocuk için 251 Euro gibi miktarların emeklilik hesaplarına yatırıldığı ifade edilmektedir. Bu da en azından 422 Euro gibi bir maaş demektir. Eğer çocuklar 1992 tarihinden sonra doğmuşsa, emekli aylığı 600 Euro’yu aşabilmektedir. Zira 1992 tarihinden sonra doğan her bir çocuk için 36 aylık prim ödenmiş gibi bir hesaplama yapılmaktadır. Bu programlar ve yardımlar Almanya'da çocuk yetiştirme döneminde annelerin ve ebeveynlerin ekonomik olarak desteklenmesini amaçlamaktadır.


DAHA ÖNCE BİLMİYORSANIZ ŞİMDİ HAKKINIZI ALABİLİRSİNİZ


Söz konusu maaş annelere Almanya’da ödeniyordu. Bu kez ise özellikle Türkiye’ye yerleşen anneler yine maaşlarını Almanya’dan almaya devam edecekler. Daha önce birçok kişi tarafından bilinmeyen bu durum artık bilinmeye ve uygulanmaya başladı. Euro olarak hesaplara yatacak. Almanya’da ebeveynlik süresi çalışan ebeveynlere çocuklarının doğumundan sonraki dönemde işlerine ara vermelerini ve çocuklarıyla ilgilenmelerini sağlayan bir düzenlemedir. Bu süre boyunca, ebeveynlere maaş ödemesi yapılır. Bu program çerçevesinde annelere ve babalara eşit sürelerde izin verilir ve maaşlarının bir kısmı devlet tarafından karşılanır.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler