Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısının Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne İlk Kez Kadın General Atandı!Gökçen Fırat Kimdir?

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısının Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne İlk Kez Kadın General Atandı!Gökçen Fırat Kimdir?

YAŞ toplantısının ardından alınan kararlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir dönüm noktası yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kadın amiral olarak atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihinde bir dönüm noktası yaşandı! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Kurmay Albay Gökçen Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları doğrultusunda Tuğamiralliğe terfi ettirildi. Bu olayla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk defa bir kadın amiral ataması gerçekleşti.

GÖKÇEN FIRAT KİMDİR?

Gökçen Fırat, 2 Haziran 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki ilk kadın amiral oldu.1998'de Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. TCG Eğitim Bot-2'nin eğitim komutanı oldu. İlk kadın gemi komutanı oldu. TCG Yavuz fırkateyninde su altı silahları subaylığı ve denizaltı savunma harbi subaylığı görevlerinde bulunmuş bir deniz subayı olarak görev aldı. Kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunan Gökçen Fırat, Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı'nda da karargâh görevlerini üstlenmiştir.

2019 yılında Deniz Harp Enstitüsü'nde kurmay subaylık eğitimini başarıyla tamamlayarak deniz kurmay albay rütbesine terfi etmiştir. Başarılı kariyeri ve gösterdiği üstün performans sayesinde 2023 yılında tuğamiral rütbesine terfi etmiştir. Gökçen Fırat, uzun yıllardır Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Albay rütbesinden amiralliğe terfi etmesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihinde bir dönüm noktası oluşturdu.Yüksek Askeri Şura'nın ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak'ın atanmasıyla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde de değişiklikler yaşandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler