Yabancı Kadınlar, 'Her Kadın Eşsizdir' Etkinliğinde Buluştu

Yabancı Kadınlar, 'Her Kadın Eşsizdir' Etkinliğinde Buluştu

ANTALYA'da yerleşik yaşayan farklı ülkelerden kadınlar, "Her Kadın Eşsizdir" sloganı etkinliğinde buluştu.

Antalya Lider Kadınlar Platformu yöneticisi Kırımlı Zera Vareldzhi ve yardımcılarının organizasyonu, Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün desteği ve bir alışveriş merkezinin de ev sahipliğinde şenlik havasında yapıldı. Dünya kadınlarını bir araya getiren etkinliğe ilgi yoğun oldu.

PORTRE FOTOĞRAF SERGİSİ

Hep bir ağızdan seslendirilen "Hayat Bayram Olsa" şarkısıyla başlayan etkinlikte, Antalya'da yaşayan farklı ülkelerden birçok kadının portre fotoğrafları sergilendi. Sergide, ayrıca Antalya'nın sosyal yaşamına renk katan birçok Türk kadınının fotoğrafına da yer aldı.

STK VE KOOPERATİF DESTEĞİ

Antalya'daki yerleşik yabancıları temsil eden dernekler, Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi ile 7 Renk Kadın Girişim Kooperatifi'nin de katkı da sunduğu buluşmada, dans okulunun çocuk ve genç öğrencilerinin dans gösterisi beğeniyle izlendi. Müzik dinletisinde Türk, Ukrayna, Polonya, Kırgızistan, Azerbaycan grupları, Zera Vareldzhi'nin şefliğini üstlendiği "Mutluluk Korosu'da sahne aldı. Sevil Çakar, Irina Yalcın, Gülcan Usunpbaeva, Ayhan Dirol solist sanatçı olarak davetlilerin karşısına çıktı. Dinletide Türkçe, Rusça, Kırgızca, Azerice, İngilizce şarkılar seslendirildi. Neşeli şarkılara izleyiciler de eşlik etti. Yabancı kadınlar, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları verdi. Zera Vareldzhi, etkinlik sonunda destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi ile katılım belgesi sundu.

'ANTALYA YI ÇOK SEVİYORUZ'

Platformu yöneticisi Kırımlı Zera Vareldzhi, "Türkiye bizim ikinci vatanımız. Yaşadığımız şehir Antalya da Türk turizminin başkenti. Bu tür etkinlikler bu güzel şehirde yaşayan Türk ve yabancı aileleri tanıştırıyor, kaynaştırıyor. Kültürler yaşatılıyor, ülkeler arasında kardeşlik ilişkileri güçleniyor. Hepimiz Antalya da yaşamaktan mutluyuz. Antalyalıları ve şehrimizi çok seviyoruz. Etkinliklerimiz belli zamanlarda, platformlarda devam edecek" dedi.

Yabancı Kadınlar, 'Her Kadın Eşsizdir' Etkinliğinde Buluştu

Yabancı Kadınlar, 'Her Kadın Eşsizdir' Etkinliğinde Buluştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler