Ucim Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisi Açıldı

Ucim Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisi Açıldı

SAADET Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Antalya Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Ofisi törenle açıldı.

İzmir'de görev yaptığı okulda 6 kız öğrenciye yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan tarafından Mersin merkezli açılan UCİM'in Antalya Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Ofisi, Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi Metin Kasapoğlu Caddesi üzerinde açıldı. Açılışa, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tiyatro ve dizi oyuncusu Deniz Ulaş Tansel Öngel, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, UCİM Genel Başkanı Yardımcısı Yücel Ceylan ve çok sayıda UCİM gönüllüsü katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanı olduğu dönemde de UCİM'e destek verdiğini hatırlatarak, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuk istismarı ise toplumumuzun kanayan bir yarası. Çocuklarımızın kendini güvende ve mutlu hissedeceği bir dünya yaratmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu düşüncüyle UCİM'in kurucusu sevgili Saadet öğretmen ve kıymetli eşine bugüne kadar yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bir kardeşiniz olarak, bugün de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dün yanınızdaydım, bugün yanınızdayım, yarın da yanınızda olmaya devam edeceğim" dedi.

Başkan Böcek, açılışın ardından dernek ofisini gezdi ve yapılacak çalışmalarla ilgi bilgi aldı. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan da Başkan Böcek'e bugüne kadar derneğe verdiği katkı ve destek için teşekkür plaketi verdi.

Saadet Özkan, Türkiye'de Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Ofisi olarak 11'inci şubeyi açıklarını belirterek, bu sayıyı her bölgede 2 ofis olacak şekilde 16'ya çıkaracaklarını söyledi. 58 ilde 75 bini aşkın gönüllüsü ile çocuk istismarını engellemek için geniş bir eğitimci kadrosu ile eğitim faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Başkan Özkan, "Ülkenin dört bir yanındaki gönüllü avukatlar ile istismara uğrayan çocuklarımızın ve ailelerimizin yanındayız. Çocukları ve aileleri cinsel istismara karşı bilinçlendirmek, cinsel istismara uğrayan çocuklara destek olmak ve cinsel istismarın önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Törende, UCİM'e destek olan kurum ve kuruluşlara da plaket verildi.

Ucim Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisi Açıldı

Ucim Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisi Açıldı

Ucim Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisi Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler