Türkiye Ekonominin Düzelmesi İçin Oldukça Önemli Bir Anlaşamaya imza Attı

Türkiye Ekonominin Düzelmesi İçin Oldukça Önemli Bir Anlaşamaya imza Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunun ikinci Durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri ile bir dizi anlaşmaya imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunun ikinci Durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri ile bir dizi anlaşmaya imza atıldı. İletişim Başkanlığı anlaşmaların detaylarını paylaşarak enerji, ulaştırma altyapı lojistik e-ticaret finans sağlık gıda turizm emlak inşaat savunma sanayi yapay zekâ ve ileri teknolojiler gibi çeşitli alanlarda iş birliğinin sınırlandırılmasına karar verildiğini açıkladı. İmzalanan anlaşmaların toplam miktarları ise 50,7 milyar dolar olarak belirlendi. Türkiye'ye yapılan doğrudan yabancı yatırımların yatırım harcamalarının, yatırım harcamalarının ve ekonomik yatırımların dağıtımı bulunur.

BAE DEVLET BAŞKANI ŞEYH MUHAMMED BİN ZAYED AL NAHYAN İLE İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından resmi bir törenle karşılandı. İki lider baş başa toplantıların yanı sıra heyetler arası toplantılar gerçekleşti. Bu müzakerelerin sonucu Türkiye ile BAE arasında birçok alanda 50,7 milyarın üzerinde anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Twitter hesabından yapacağı, Türkiye ile BAE arasında muhtelif alanlarda 13 belgenin imzalandığını ve kabul edildiğini duyurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı ve BAE Devlet Başkanı'nın başkanlık görevi bir Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulması konusunda mutabakata varıldı. İlerleyen günlerde açıklamalar devam edecek.

ANLAŞMANIN İÇERİĞİ İSE HENÜZ NET OLARAK BİLİNMESE DE AÇIKLANAN KONULAR HALKIN YÜREĞİNE SU SERPECEK CİNSTEN

 Bu ortak mutabakatla birlikte Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık sistemi çıkarılmış oldu. Anlaşmaların kapsamı enerji ulaştırma lojistik e-ticaret finans sağlık gıda turizm emlak inşaat savunma sanayi yapay zekâ ve ileri teknolojiler gibi birçok alandaki iş birliğinin derinleştirmesini içeriyor. Toplamda imzalanan anlaşmaların değeri 50,7 milyar dolar olarak belirlendi.  Anlaşmalar enerji ulaştırma lojistik e-ticaret finans sağlık gıda turizm emlak inşaat savunma sanayi yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi farklı sektörlerdeki iş birliğini artıracaktır. Bu da Türk işletmelerinin yeni pazarlara açılmasını ve ekonomik faaliyet çeşitlendirmesini hedefleyeceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında yapılacak ortak yapıları destekleyerek, her iki ülkenin ekonomisine katkıda bulunacak yatırımların artmasını sağlar. Taraflar memnuiyetlerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler