Türk hücümbotu, Kaş Marina'da

Türk hücümbotu, Kaş Marina'da

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yapacağı çalışmalar için 10 Ağustos tarihinde NAVTEX ilan edilmesinin ardından Antalya'nın Kaş ilçesine gelen Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait hücumbot, Kaş Setur Marina'ya demir attı.

Oruç Reis gemisi için NAVTEX ilanının ardından Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gerginleşmesi sonrası, bölgeye Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait bir hücumbot, bir fırkateyn ve bir çıkarma gemisi gönderildi. Bu gemilerden Kaş ilçesi Limanağzı Koyu'nda bekleyen Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait hücumbot, Limanağzı'ndan ayrıldı. Hücumbot, Kaş Setur Marina'ya gelip demir attı.

Yunanistan'ın Meis Adası önündeki Yunan savaş gemisi de bekleyişini sürdürüyor. Meis Adası çevresinde dolaşan devriye botları ise birkaç gündür görülmüyor.

GAZETECİ FIRAT'TAN İDDİALAR

Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın, Ankara'nın Kahire yönetimine önerdiği anlaşmayla ilgili iddialarda bulundu. Gazeteci Fırat, Ankara'nın, Mısır’ın Doğu Akdeniz’deki pozisyonuna nasıl baktığına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan, Mısır’ı kullanıyor. Başka hiçbir konuda ortak paydaları bulunmadığı halde Türkiye karşıtlığı üzerinden Mısır’ı yanına çekiyor.

-Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır’a para aktarıyor, nakit akışı sağlıyor. Mısır’dan isteği ise Türkiye ile görüşmemesi. Yunanistan ile Türkiye karşıtlığında buluşması.

“Teklif edilen anlaşma Mısır’a üç Kıbrıs adası büyüklüğünde bir alan yaratıyor. ‘Yani deniz yetki alanları konusunda bizimle anlaşırsan, üç Kıbrıs adası büyüklüğünde bir alanı ekonomine katarsın’ denildi. Açık şekilde Mısır’ın çıkarı Türkiye ile hareket etmektir mesajı verildi.”

Türk hücümbotu, Kaş Marina'da

Türk hücümbotu, Kaş Marina'da

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler