TRT Çocuk Variloto Başvurusu Nasıl Yapılır?

TRT Çocuk Variloto Başvurusu Nasıl Yapılır?

TRT Çocuk Variloto Başvurusu Nasıl Yapılır? TRT Çocuk Variloto başvurusunu yapmak için TRT Çocuk internet sitesine girmek gerekir. İnternet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak işlemler yapılır.

TRT Çocuk Variloto başvurusunu yapmak için TRT Çocuk internet sitesine girmek gerekir. İnternet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak işlemler yapılır. TRT Çocuk Variloto başvurusu yapmak, eğlenceli bir yarışmada yer almanızı sağlar 

Variloto yarışmasında iki takım yer alır. Takımlarda bir ebeveyn bir de çocuk bulunur. Yarışma farklı etaplardan meydana gelir. Bu etaplarda yarışmacılar sorulara yanıt verir ve yapboz  yapar. Ayrıca son etapta Variloto adı verilen elektrikli yarış arabası, çocuklar tarafından kullanılır.

Variloto adlı araç, geri dönüşüm yoluyla üretilmiştir. Varilden dönüştürülen aracı korumak, çocuklar için ayrı bir keyiftir. TRT Çocuk’ta ekranlara gelen yarışma, Cumartesi ve Pazar günleri yayımlanır. Yarışmanın yayın saati Cumartesi günleri için 20.05’tir. Pazar günleri ise 17.15’te yarışma ekranlara gelir. 

Variloto aracı, temiz enerji sağlaması amacıyla tasarlanmıştır. Yarışmada tüm etaplarda başarılı olan takım birinci olur. Yarışmanın son aşamasında Variloto kullanılır. Variloto’nun kullanımı sırasında çocuklar için güvenlik tedbirleri alınır. Böylece herhangi bir aksilik meydana gelmez. 

TRT ÇOCUK VARİLOTO’YA NASIL BAŞVURULUR?

TRT Çocuk Variloto’ya başvuru yapmak için TRT Çocuk’ta yer alan form doldurulmalıdır. Formun doldurulmasından sonra uygun görülen kişiler yarışmaya çağrılır. Yarışmaya çok sayıda başvuru yapan kişi vardır. Bu nedenle her başvuranın yarışmaya katılması mümkün değildir. 

Yarışmaya katılmaya hak kazananlar, belirtilen gün ve saatte çekimlere katılır. Çekimler sırasında kamera arkası ekibin ve sunucunun talimatlarına uygun hareket etmek gerekir. Yarışmanın ilk etabında soru –cevap bölümü vardır. 

Soru-cevap aşamasından sonra yapboz aşaması gelir. Bu aşamaların her birinde puan toplanır. Yarışmaya katılmak isteyen çocukların 8-12 yaş arasında olması gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra keyifli bir yarışma süreci geçirilir.

Variloto yarışmasının çok sayıda izleyeni vardır. Yarışmayı ekran başında izleyen çocuklar da eğlenceli anlar yaşar. Aynı zamanda sorulan sorulardan yeni bilgiler öğrenmek mümkün olur. 

Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurması önemlidir. Başvuru formunda yer alan özellikle telefon numarası doğru olmalıdır. Yarışma yetkilileri, telefon üzerinden size ulaşır. Bu nedenle irtibat kopukluğu yaşanmaması için telefon numarası hatasız girilmelidir.

TRT ÇOCUK İNTERNET SİTESİNDEN VARİLOTO’YA BAŞVURULUR MU?

TRT Çocuk internet sitesinden Variloto’ya başvurmak için https://ebeveynakademisi.trtcocuk.net.tr/makale/trt-cocuk-variloto-yarismasina-basvur-12109940 adresine girilmelidir. Bu adrese girdikten sonra “Tıklayın” yazan kısımdan işlem yapılır. 

Gelen ekranda “Yarışmaya başvur” yazan alandan işlem yapılmalıdır. 

“Yarışmacı başvurusu” yazan alandan işlemler sürdürülür. 

İlk olarak sisteme çocuğun adı ve soyadı girilmelidir. 

Çocuğun adı ve soyadından sonra doğum tarihi girilir. 

İl ve ilçe bilgileri sisteme girilmelidir. 

Ebeveyn adı ve soyadı bilgisinin de sisteme girilmesi gerekir. Yarışmada yarışacak olan kişinin bilgileri sisteme girilmelidir. 

E-posta adresi belirtilen alana yazılmalıdır. 

E-posta adresinden sonra telefon bilgisinin belirtilen alana yazılması gerekir. 

Ardından “Gönder” yazan kısma tıklanır. 

Tüm bilgiler eksiksiz olarak girilmesinden sonra başvurular, TRT Çocuk ekibi tarafından değerlendirilir. Yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun görülen aileler yarışmaya çağrılır. 

TRT Çocuk Variloto Başvuru Şartları Nelerdir?

TRT Çocuk Variloto başvuru şartları arasında yaş sınırının uygun olması vardır. Aynı zamanda başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması da gerekenlerden biridir. Başvuru formunda yer alan tüm bilgilerin hatasız olmasına dikkat edilmelidir.

Variloto başvuru şartları sağlandığı takdirde yarışmada yer almak mümkün olur. TRT Çocuk Variloto başvurusu yapmak, ailece bir yarışmada yer alma fırsatı sunar. Yarışma, son derece eğlencelidir. Bu sayede hem ebeveynler hem de çocuklar yarışmadan keyif alır. 

TRT Çocuk Variloto başvuru şartları incelendiğinde özel bir şart yoktur. Çocuklar, aileleri ile beraber yarışma için başvuru yapabilir. Yarışmanın ne zaman çekileceği, size telefonla bildirilir. Böylece belirtilen gün ve saatte çekimlere katılabilirsiniz. 

Variloto, TRT Çocuk’un sevilen yapımları arasında yer alır. Çocuklar, programı severek izler. Aynı zamanda pek çok çocuk yarışmaya katılmak istemektedir. Bu nedenle yapılan başvuru sayısı oldukça fazladır. 

TRT ÇOCUK VARİLOTO TELEFON NUMARASI KAÇTIR?

TRT Çocuk Variloto telefon numarası 0212 381 14 25 olarak belirtilir. Bu numara TRT Çocuk’a aittir. Numara aranarak yarışmalar hakkında bilgi alınabilir. Ancak yarışma başvurularının internet üzerinden yapılması gerekir.

TRT Çocuk internet sitesi üzerinden yarışma başvurusu yapılabilir. Yarışmaya başvuru yaparak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Variloto yarışması, farklı etapları ile çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlar. 

Yarışmada ilk olarak belli sorular sorulur. Sorulan sorulardan sonra yapboz yapılır. Son olarak Variloto adı verilen araçla yarışma yapılır. Yarışmada çok sayıda ödül kazanma fırsatı elde edilir. 

TRT Çocuk’ta Variloto gibi oldukça faydalı programlar yer alır. Rüzgâr Gülü, Haberin Olsun gibi programlar sayesinde çocukların öğretici içeriklere erişmesi mümkün olur. Variloto yarışmasında araç sürme heyecanı olduğu için çocukların daha fazla dikkatini çeker.

Teknolojik araçlara, bilimsel çalışmalara ilgisi olan çocuklar, Variloto’ya katılabilir. Yarışma sırasında farklı konular hakkında bilgi edinilebilir. Yapboz yapmak çocukların bilişsel becerilerini geliştirir. 

TRT ÇOCUK VARİLOTO YARIŞMASI NEREDE ÇEKİLİR?

TRT Çocuk Variloto yarışmasının çekildiği yer TRT Çocuk stüdyolarıdır. Çekimlerin yapılacağı tarih, yarışmacılara bildirilir. Bu sayede işlerinizi belirtilen tarihe göre planlayabilirsiniz. Yarışmaya katılmak isteyenlerin TRT Çocuk internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekir.

Başvuru aşamasından sonra TRT Çocuk yetkilileri tarafından aranabilirsiniz. Başvuruların ne zaman sonuçlanacağına dair net bir bilgi yoktur. Bu nedenle size her an geri dönüş yapılabilir. TRT Çocuk Variloto yarışmasında yer almak için istediğiniz zaman başvuru yapmanız mümkündür.

Variloto programında çocuklar, ebeveyni ile beraber yarışır. Bu sayede ailecek keyifli bir aktivitede yer alma fırsatı doğar. Yarışmalara ilgi duyan çocuklar, TRT Çocuk’un diğer yarışmalarında da yer alabilir.

TRT Çocuk’un yarışmaları kadar çizgi filmleri de çocukların ilgisini çeker. Çocuklar, kendi yaş gruplarına uygun çizgi filmleri, TRT Çocuk’tan izleyebilir. 

TRT ÇOCUK VARİLOTO YAŞ SINIRI VAR MIDIR?

TRT Çocuk Variloto’da yaş sınırı, 8-12 yaş olarak belirtilebilir. Bu yaş sınırının üzerinde olan çocuklar, yarışmaya başvuru yapamaz. Yarışmaya katılmak isteyen ebeveynler için bir şart yoktur. 

Yarışma sırasında sunucu tarafından yöneltilen sorulara yanıt verilmelidir. Aynı zamanda ebeveynler, Variloto’yu kullanan çocukları yönlendirir. Yarışma sırasında çocukları doğru yönlendirmek önemlidir. Bu sayede parkur, sorunsuz bir şekilde tamamlanır. 

TRT Çocuk Variloto’da Hangi Sorular Sorulur?

TRT Çocuk Vriloto’da çocuklara sorulan sorular, farklı kategorilerdendir. Bugüne kadar sorulan sorulardan bazıları şöyledir:

  • Yayaların hangi davranışları trafik kazalarına yol açar?

  • Yolda yürürken hangi aletlerin kullanılması tehlikelidir?

  • Trafikte kime öncelik verilmelidir?

Yarışmada ebeveynlere sorular yöneltilir. Bir soru ilk olarak çocuğa sorulur. Ardından ebeveyne, çocuğun hangi cevabı verdiği sorulur. Soru aşaması tamamlandıktan sonra yapboz aşamasına geçilir.

TRT Çocuk Variloto, oldukça eğlenceli bir yarışmadır. Yarışmada çıkan sorular, çocukların genel kültürünün artmasını sağlar. Yarışmada yer almak için TRT Çocuk internet sitesi üzerinden başvuru yapmanız yeterlidir.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra TRT Çocuk tarafından başvurular değerlendirilir. Yapılan değerlendirmelere göre kimlerin yarışmada yer alacağı belirlenir. TRT Çocuk Variloto başvurusunu yapmak, farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için iyi bir seçenektir. 

antalyahaber.tv

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler