Tokat Depreminde, Günün İlk Işıklarıyla Maddi Hasar Ortaya Çıktı

Tokat Depreminde, Günün İlk Işıklarıyla Maddi Hasar Ortaya Çıktı

Dün akşam saatlerinde Tokat’ta yaşanan deprem, büyük paniğe yol açtı. Tokat’ta artçı sarsıntıların ardından kent adeta diken üstüne kaldı. Günün ilk ışıklarının ardından şehirde maddi hasar daha çok kendini gösterdi.

AFAD’ın açıkladığına göre saat 18.11 sularında 5.6’lık deprem meydana geldi. Bir önceki gece ise, 4’ün üzerinde iki şiddetli deprem yaşandı. Artçılarla beraber toplamda 5’ten fazla deprem meydana geldi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem kent merkezinde ve çevre illerde de hissedildi. Vatandaşların büyük çoğunluğu geceyi dışarda geçirdi. Maddi hasar gündüz saatlerinde drone ile görüntülendi.

ekran-resmi-2024-04-19-10-13-08.png

ŞEHİRDE MADDİ HASAR OLUŞTU

Depremin vurduğu ilçede ev, cami ve yollar hasar gördü. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, ilçe drone ile görüntülendi. Bazı kerpiç evler ağır hasar aldı. Tekke Mahallesi sakini Recep Göktepez,

“Bir anda deprem oldu. Evin önünde oturuyordum kalkamadım. Sabaha kadar arabada bekledik. Ahır duvarı komple uçtu. Evde de çatlaklar olduğu için giremiyorum.”

ekran-resmi-2024-04-19-10-18-37.png

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan deprem sonrası vatandaşı ve kamuoyunu bilgilendirdi. Yaptığı açıklamada ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi ve ardından şunları söyledi;

“Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat'ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat'ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler