TikTok Kullanıcıları 2023'te Rekor Harcama Yaptı!

TikTok Kullanıcıları 2023'te Rekor Harcama Yaptı!

TikTok kullanıcıları, 2024'te tarih yazarak 10 milyar doların üzerinde harcama yaparak rekor kırdı!

Yeni bir rapor, mobil uygulamalara yapılan harcamaların detaylarını gün yüzüne çıkardı. Rapora göre, TikTok kullanıcıları uygulama içi harcamalarda rekor kırarak 10 milyar doları aştı. İşte mobil uygulama harcamalarının öne çıkan detayları:

TİKTOK, 10 MİLYAR DOLARLIK HARCAMAYLA REKOR KIRDI

2023 yılı pazar verileriyle hazırlanan rapor, TikTok'un mobil uygulama harcamalarında tarihi bir rekora imza attığını gösteriyor. Kullanıcılar, sadece TikTok'ta 10 milyar doların üzerinde harcama yaptı. Bu başarı, TikTok'u (oyunlar hariç) bu miktara ulaşan ilk uygulama yaptı.

BAHŞİŞ SİSTEMİ ETKİSİYLE BÜYÜK BAŞARI

Bu önemli başarısının arkasındaki ana etken, büyük ölçüde TikTok'un bahşiş sistemi olarak bilinen ödeme yöntemi. Bu sistem, kullanıcıların favori içerik üreticilerine para göndermelerine olanak tanıdı. Geçtiğimiz aralık ayında yayımlanan bir rapora göre, tüketiciler 2023'te TikTok'ta 3,8 milyar dolar harcamıştı. Ancak bu rakam 10 milyar dolar seviyesini aştı.

GENEL MOBİL UYGULAMA HARCAMALARINDA ARTIŞ

Rapor, 2023'te uygulama mağazalarında harcanan paranın 171 milyar dolara çıkarak %3'lük bir artışa işaret ediyor. Reklam harcamalarında ise %8'lik bir artış görülerek 362 milyar dolara ulaştı. Bu, bazı ülkelerin ekonomilerinden daha büyük bir rakamı temsil ediyor. İndirme sayıları da yıllık %1'lik artışla 257 milyara ulaştı.

GÜNLÜK HARCANAN ZAMAN VE ÜLKELER ARASINDAKİ FARKLAR

Kullanıcılar, uygulamalarda günlük ortalama 5 saat harcadı. Endonezya, günde 6 saatle en çok zaman harcayan ülke oldu. Toplamda harcanan zaman ise 5,1 trilyon saat olarak kaydedildi, bu da günde 14 milyar saati temsil ediyor. Bu iki veri de 2022'ye göre %6'lık bir artışa işaret ediyor.

SOSYAL MEDYA VE FİLM UYGULAMALARI HARCAMALARDA ÖNCÜ

Oyun olmayan uygulamalara harcanan para 64 milyar dolara ulaşarak %11'lik bir artış gösterdi. TikTok'un yanı sıra sosyal medya platformları ve film & dizi uygulamaları, bu artışın öncüleri arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler