Teknofest Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Teknofest Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Teknofest Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır? Teknofest yarışma başvurusu yapmak için KYS sistemi üzerinde yer alan form doldurulmalıdır. Form doldurulduktan sonra başvurunun onaylanmasını beklemelisiniz.

Teknofest yarışma başvurusu yapmak için KYS sistemi üzerinde yer alan form doldurulmalıdır. Form doldurulduktan sonra başvurunun onaylanmasını beklemelisiniz. Teknofest yarışma başvurusu yapmak, yeteneklerinizi sergilemenizi ve ödül almanızı sağlar. 

Teknofest, havacılık ve uzay alanında düzenlenen bir festival programıdır. Bu program, farklı kuruluşlar tarafından ortaklaşa düzenlenir. Bu programla amaçlanan milli teknoloji çalışmalarının geliştirilmesidir.

Teknofest, ilk olarak 2018 yılında düzenlenmiştir. Program kapsamında gösteriler ve konserler düzenlenir. Aynı zamanda çeşitli yarışmalar da yapılır. Yarışmaların amacı, teknolojiye duyulan ilgiyi artırmaktır. 

Onlarca farklı kategoride düzenlenen yarışmalara binlerce katılımcı katılır. Yarışmada takım halinde yer almak mümkündür. Yarışmalar; ilkokul, ortaokul, lise kategorisinde düzenlenir. Aynı zamanda lisans ve lisansüstü kategorileri vardır. Öte yandan girişimciler ve özel sektör temsilcileri de yarışmada yer alır. 

Teknofest yarışma kategorilerinden bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Teknofest girişim yarışması

  • Deney Yap Kart Robolig yarışması

  • Biyoteknoloji İnovasyon yarışması

  • Akıllı ulaşım yarışması

  • Çevre ve enerji teknolojileri yarışması

  • Çip tasarım yarışması

  • Dikey inişli roket yarışması

  • Eğitim teknolojileri yarışması

  • Engelsiz yaşam teknolojileri yarışması

TEKNOFEST YARIŞMASINA NASIL BAŞVURULUR?

Teknofest yarışmasına başvuru yapmak için başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular için belli tarihler vardır. Bu tarihler içinde başvurunuzu yapmazsanız yarışmada yer almanız mümkün değildir. Yarışmaya katılmak isteyenlere pek çok olanak sağlanır.

Projelerin gerçekleştirilmesi için toplamda 30 milyon TL’den fazla destek sağlanır. Aynı zamanda ulaşım ve konaklama desteği verilir. Dereceye giren adaylara toplam tutarı 13 milyonun üzerinde olacak şekilde destek verilir.

Yarışmaya katılanlara teknik gezi fırsatı verilir. Böylece teknoloji firmaları ziyaret edilebilir. Teknik geziler ve Teknofest sırasında katılımcılar geniş bir network ağı oluşturabilir. Firmalarda çalışma koşulları hakkında bilgi edinilir. 

Yarışma sırasında Deneyap şubeleri kurulur. Buralarda projelerinizi katılımcılara anlatabilirsiniz. Teknofest sırasında eğitim kampı programı da vardır. Bu programlarda projelerin desteklenmesine yönelik eğitimler düzenlenir.

Teknofest sırasında soru-cevap toplantıları yapılır. Bu sayede teknoloji firmaları yetkilileri ile fikir alışverişi yapılır. Yarışma katılımcılarına, önde gelen firmalar bünyesinde staj yapma imkanı sunulur. Aynı zamanda uluslararası yarışmalara katılım şansı da verilir. 

TEKNOFEST İNTERNET SİTESİNDEN NASIL YARIŞMA BAŞVURUSU YAPILIR?

Teknofest internet sitesinden yarışma başvurusu yapmak için https://t3kys.com adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra ilk olarak üyelik işlemleri tamamlanır. Üyelik için “Üye ol” yazan kısma tıklanır. 

Üye olmak için ilk olarak bir kullanıcı adı belirlenmelidir. 

Kullanıcı adından sonra e-posta adresinin sisteme girilmesi gerekir. E-posta adresi belirtilen alana yazılmalıdır. 

E-posta adresi yazıldıktan sonra parola bilgisi yazılır. 

Gelen ekranda kişisel bilgiler yazılır. İlk olarak adınızı ve soyadınızı yazmalısınız. 

Adınızı ve soyadınızı yazdıktan sonra T.C. vatandaşı olup olmadığınızı seçmelisiniz. 

Cinsiyet bilgisini belirtilen alandan seçmeniz gerekir. 

Doğum tarihini seçerek işlemlere devam etmelisiniz.

Cep telefonu bilgisini gösterilen alana girmeniz gerekir. 

Size sorulan sorulardan biri Teknofest’ten nasıl haberdar olduğunuzdur. Uygun seçeneği tercih etmeniz gerekir. 

Başvuru formunda adres bilgilerini girmelisiniz. Ülke seçimi yaptıktan sonra adresi belirtilen alana yazmalısınız. 

Başvuru formunda eğitim bilgilerini de yazmanız gerekir. Mezun durumda olanlar, “Mezunum” yazan alanı işaretler. Girmeniz gereken bilgilerden biri eğitim seviyesidir. Listede olmayan eğitim bilgilerini belirtilen alana yazmalısınız. 

Kişisel verilerin korunmasına dair onay vermeniz gerekir. “Üye Ol” yazan kısma tıklayarak üyelik işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

Teknofest yarışma başvurusu yapmak için üye olduktan sonra gerekli işlemleri yapmalısınız. Gerekli şartları sağladığınız yarışma için başvuru yapabilirsiniz. 

TEKNOFEST BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Teknofest başvuru şartları, yarışma türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması için şu başvuru şartlarını sağlamak gerekir:

  • Bu yarışmaya ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri katılabilir. Ayrıca yetişkinler de yarışmada yer alabilir.

  • Bireysel ya da takım olarak başvuru yapılabilir.

  • Yarışmaya katılmak isteyenlerin topluma fayda sağlayacak projeler üretmesi gerekir.

  • Sosyal inovasyon, engelli dostu olacak şekilde projeler üretilebilir. 

  • Projeler, özgün ve milli kaynaklarla hayata geçirilmelidir.

Yarışma kategorileri; sağlık ve ilk yardım, afet yönetimi ve sosyal inovasyon şeklindedir. Değerlendirmeler üç farklı aşamada yapılır. İlk olarak proje ön değerlendirme raporu oluşturulur. Ardından proje detay raporu oluşturulur. Son olarak yarışma puanlaması yapılır.

Yarışmalara ilişkin detaylar, Teknofest sayfasından duyurulur. Bu sayede yarışmanın tüm ayrıntılarını öğrenmek mümkün olur. 

TEKNOFEST YARIŞMA BAŞVURUSU İÇİN ÜCRET ALINIR MI?

Teknofest yarışma başvurusu için ücret alınmaz. Ancak diğer gerekli şartların sağlanması zorunludur. Başvuru sonrasında kullanıcı bilgileriniz mail adresine gönderilir. Bu bilgileri kimseyle paylaşmamanız gerekir.

Yarışmaların teknik şartnameleri, son gönderim tarihine kadar teslim edilmelidir. Yarışma sırasında soru-cevap toplantılarına katılmalısınız. Bu sayede bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz. Yarışma başvuruları, yarışmadan oldukça erken bir dönemde alınır. Bu sayede adaylar, gerekli hazırlıkları zamana yayarak yapabilir.

Başvuru sırasında tanıtım dosyasında kendinizi ve takımınızı en iyi şekilde tanıtmalısınız. Tanıtım dosyasında takımın kuruluş tarihi yer almalıdır. Aynı zamanda kuruluş amacı belirtilmelidir. Daha önce katıldığınız yarışmaları ve elde ettiğiniz başarıları da belirtmelisiniz.

Proje adı, proje ürünü açıklanmalıdır. Projede kullanılacak metotlar, projenin aşamaları anlatılmalıdır. Bazı yarışmalarda bir kişinin birden fazla takımda yer alması mümkündür. Ancak bazı yarışmalarda bu durum için kısıtlama söz konusudur. 

TEKNOFEST YARIŞMASI İÇİN YARIŞMACILARA MADDİ DESTEK VERİLİR Mİ?

Teknofest yarışması için yarışmacılara maddi destek verilmesi mümkündür. Yarışma türüne göre verilen destek tutarı değişiklik gösterir. İlk olarak gerekli malzemeler belirlenir. Buna göre destek üst tutarı tespit edilir.

Takımlar tarafından verilen talep listeleri değerlendirmeye alınır. Aynı zamanda raporların da değerlendirmesi yapılır. Yapılan ödemeler, üst tutardan fazla olamaz. Destek tutarları, takımların banka hesabına yatırılır.

Yarışmada yer alanlar, destekler sayesinde projelerini kolayca hayata geçirir. Ancak ilk olarak projenin yarışmaya kabul edilmesi gerekir. Proje kabul edildikten sonra yarışmacılar ne kadar desteğe ihtiyacı olduğunu belirler.

Destek ödemeleri ile teknolojik aletler ve diğer proje ürünleri ortaya çıkarılır. Yarışmacılar, destek tutarlarını yarışma dışında kullanamaz. Yarışmacılara ulaşım ve konaklama konusunda da destek verilir.

Finalistler belirlendikten sonra onlara bir form iletilir. Ulaşım ve konaklama talepleri, formda belirtilir. Yapılacak değerlendirmelere göre yarışmacılara destek verilir. Böylece yarışmacıların ulaşım ve konaklama için harcama yapmasına gerek kalmaz. 

TEKNOFEST YARIŞMASINDA AKADEMİK DANIŞMAN ZORUNLU MU?

Teknofest yarışmasında akademik danışman zorunluluğu, yarışmaya göre değişiklik gösterir. Bu durum yarışma şartnamesinde belirtilir. Şartnamede zorunluluk belirtilmediyse danışman bulundurulmasına gerek yoktur. Ancak akademik danışman ile yarışmaya katılmakta fayda vardır. 

Akademik danışmanlar, 18 yaş altındaki yarışmacılar için veli izinlerini alır. Danışmanlar, yarışmada takımın bir üyesi gibi değerlendirilir. Danışmanlar, takım üyelerinin yaşadığı sorunlara çözüm üretir.

Teknofest yarışmasında akademik danışmanlar, yol göstericidir. Böylece yaşanan sorunlar hızlı bir şekilde çözülür. Yarışmaya katılmak isteyenlerin ilk olarak başvuru etabını tamamlaması gerekir.

Başvuru formunun belirtilen tarihler arasında gönderilmesi gerekir. Aynı zamanda başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması da önemlidir. Bu sayede başvurunun kabul edilme şansı artırılır. Teknofest yarışma başvurusu yapmak, milli teknolojiye katkıda bulunmanızı ve yeni projeler geliştirmenizi sağlar. Böylece ülkenize ciddi bir katkı sunabilirsiniz. 

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler