Tansu Çiller'in Eşi Özer Çiller Hayatını Kaybetti

Tansu Çiller'in Eşi Özer Çiller Hayatını Kaybetti

Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özer Çiller'in yaşamı, kariyeri ve son dönemdeki sağlık durumu hakkında detaylar.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller, bir süredir diyaliz tedavisi görüyordu. Ancak bu sabah geçirdiği kalp krizi nedeniyle Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti.

DİYALİZ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Özer Uçuran Çiller, bir süredir diyaliz tedavisi görüyordu. Ancak bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu, Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti. Çiller, 1937 doğumluydu ve 86 yaşındaydı.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR?

1937 doğumlu olan Özer Uçuran Çiller, mühendis ve iş insanıdır. Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller ile evliliğinden iki çocuğu oldu. Evliliğinden sonra "Çiller" soyadını aldı. Saint Joseph Fransız Lisesi'nde okuduktan sonra Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yaptı. Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. Şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

ÇİLLER ÇİFTİ 61 YILDIR EVLİYDİ

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasından sonra Türkiye'nin ilk "Second gentleman"ı unvanını aldı. 2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbba merak salan Özer Çiller'in bu konuda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

ÖZER ÇİLLER'İN KARİYERİ VE İLGİ ALANLARI

Özer Çiller, iş dünyasında uzun yıllar boyunca önemli görevlerde bulundu. 1975 yılına kadar Amatek Inc. Şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra da çeşitli işlerde çalışmaya devam etti ve iş dünyasında tanınan bir isim haline geldi.

2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbba merak saran Özer Çiller, bu alanda çeşitli kitaplar yazdı. Alternatif tıpla ilgili yazdığı kitaplar, onun bu konudaki bilgi birikimini ve tecrübelerini paylaştığı önemli kaynaklar olarak kabul ediliyor.

SAĞLIK DURUMU VE SON GÜNLERİ

Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Çiller, bu sabah Yeniköy'deki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Sağlık durumu, son yıllarda sık sık gündeme gelmişti ve Çiller, sağlık sorunlarına rağmen yaşam enerjisini kaybetmemeye çalıştı.

Özer Çiller, iş dünyasında ve özel yaşamında başarılarıyla tanınan bir isimdi. Eşi Tansu Çiller ile birlikte geçirdiği 61 yıllık evlilik, onun ailesine ve eşine olan bağlılığını gösteriyor. Sağlık sorunlarına rağmen yaşamı boyunca enerjisini ve ilgisini kaybetmeyen Özer Çiller, geride önemli bir miras bırakarak aramızdan ayrıldı. Özer Çiller'in hayatı ve kariyeri, gelecek nesillere ilham vermeye devam edecek.

antalyahaber.tv

tansu-cillerin-esi-ozer-ciller-hayatini-kaybetti1.webptansu-cillerin-esi-ozer-ciller-hayatini-kaybetti.webptansu-cillerin-esi-ozer-ciller-hayatini-kaybetti.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler