Sosyal Güvenlik Kurumundan Annelere Emeklilik İmkanı! Gerekli Olan Şartı Tamamlayanlar 150 Gün Öncesinde Emekli Olabilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumundan Annelere Emeklilik İmkanı! Gerekli Olan Şartı Tamamlayanlar 150 Gün Öncesinde Emekli Olabilecek!

En son zamanlarda yetkililer tarafından çoğunlukla gündeme getirilmiş olan ve yakın zaman içinde de bir değişikliğe tabi tutulacağı konular emeklilik sistemi pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir detay ile gündemde yerini aldı.

En son zamanlarda yetkililer tarafından çoğunlukla gündeme getirilmiş olan ve yakın zaman içinde de bir değişikliğe tabi tutulacağı konular emeklilik sistemi pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir detay ile gündemde yerini aldı. Çalışan annelerin erken bir şekilde emekli olma hakkı bulunduğunu açıklayan Sosyal Sigortalar Kurumu uzmanları bu hakkın tanımlanması için bir koşulun yerine getirilmesi gerektiği açıklandı.

ÇALIŞAN ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

Çalışan annelerin sigorta başlangıç tarihi ödenmiş olan prim miktarı ve sigortalı süresi mensup olduğu meslek grubu yaş ve daha pek çok ayrıntı emeklilikte değerlendirilmesi yapılan kriterler arasında yer alır. Sosyal Güvenlik Kurumu döneminin mevcut Kanunlara bağlı olarak kişilerin ne şekilde ne zaman hangi maaş karşılığında emekli olabileceğine karar verir. Genellikle prim günü yaş ve sigortalı süresi koşullarının sağlamaları gerekli olan vatandaşlar kendi özellerinde çeşitli günlere prim ödemelerine tabi tutulabilirler. Başkan Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açıklamada pek çok kişinin erken bir şekilde emekli olmasına fırsat verecek olan emeklilik değişikliği ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtirken kadınların şu anda da erken emekli olma hakkına sahip bulunduklarına dikkat çekildi. Annelere verilen fakat pek fazla kişi tarafından henüz bilinmeyen erken emeklilik fırsatına ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

ÇALIŞMAKTA OLAN ANNELER 4 SENE ERKEN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ!

Sigortalı bir şekilde çalışan ya da geçmiş dönemde çalışmış olan bireyleri alakadar eden kanunlar ile emeklilik hakkını tanımlayan kamu kurumu anneleri emekli olma konusunda kriterleri bazı durumlarda değiştirir. Engelle bir evladı olan Çalışan anne Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından özel olan grupta değerlendirilmeye tabi tutulur. Annenin prim gününe kamu kurumu tarafından yüzde 25 oranında prim günü eklenir. Bu şekilde engelli çocuğu bulunan bir annenin erken emekli olmasına fırsat tanınır. 6000 kadar prim günü olan çalışan anneye devlet tarafından 1500 gün veriliyor. Bu şekilde normal koşullarda 58 yaşında emekli olması gerekli olan bir kadın 4 sene daha öne çekerek 54 yaşında maaşını almaya başlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler