Son Dakika: CHP İstanbul İl Başkanlığı Yakınında Silah Sesleri

Son Dakika: CHP İstanbul İl Başkanlığı Yakınında Silah Sesleri

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Seyrantepe'de yer alan, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında ateş açıldığı belirtildi. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda olay yerinde boş mermi kovanları bulundu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Seyrantepe'de yer alan, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında ateş açıldığı belirtildi. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda olay yerinde boş mermi kovanları bulundu. Ancak, parti binasına isabet eden herhangi bir merminin olmadığı da gelen bilgiler arasında. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu  "Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı." açıklamasında bulundu. Olay TEM otoyolu Seyrantepe yönünde gerçekleşti ve o civarda CHP İl Başkanlığı binasının da yer alması akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Direkt olarak parti binasına yapılmış bir saldırı olabileceği ihtimali göz önünde bulunduruluyor.

CANAN KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı. Mermilerin binaya isabet etmediğini de belirten Kaftancıoğlu şunları söyledi: "Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre il başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur." Saldırının hedefinde CHP İl Binası olup olmadığı ise henüz tam olarak belli değil. Bu olay çok yakın bir zamanda İyi Parti'nin de yaşadığı bir gelişmeyi akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti'nin Zeytinburnu'ndaki il başkanlığı binasına da kurşunlar isabet etmiş, bölgede silah sesleri duyulmuştu. 30 Mart Perşembe akşamı gerçekleşen olay ile alakalı polis soruşturma başlatmış ve kurşunun yakındaki bir binada, bir bekçinin silahından çıktığı anlaşılmıştı. Melikşah E.isimli şahıs şantiyeye hırsızların girdiğini ve onlara ateş ettiğini belirtmiş, İyi Parti binasına saldırı gibi bir amacının olmadığını söylemişti. Göz altına alınan şahıs serbest bırakılmıştı. CHP İl Başkanlığı yakınlarında patlayan silahların ise nedeni henüz belli değil. Bu partiye yapılmış bir saldırı mı yoksa başka bir çatışmanın sonucu mu polisin yaptığı incelemelerle gün yüzüne çıkacak. Şimdilik yetkililerden konu ile alakalı bir açıklama yok.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler