Peçenekli Süleyman Kimdir, Nereli ve Ne Zaman Dünyaya Geldi? İşte Tüm Merak Edilenler...

Peçenekli Süleyman Kimdir, Nereli ve Ne Zaman Dünyaya Geldi? İşte Tüm Merak Edilenler...

Peçenekli Süleyman kimdir, ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Birçok kişinin merak ettiği Peçenekli Süleyman ile ilgili işte merak edilen tüm soruların cevapları...

Peçenekli Süleyman, sosyal medyada birçok kişinin merak ettiği isim oldu. Ünlü sanatçı nerede ve ne zaman dünyaya geldi? İşte detaylar haberimizde...

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN KİMDİR?

Ankara'da 1952 yılında dünyaya gelen sanatçının asıl ismi Süleyman Keleş'tir. Peçenekli Süleyman, ünlü bir Türk halk müziği sanatçısı olarak tanınmaktadır. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen birçok etnik kökene sahip bir sanatçıdır.

Peçenekli Süleyman, kökenleri Peçenek bölgesine dayanan bir sanatçı olarak, çocukluk yıllarından itibaren bağlama çalmaya başladı. Ankara'nın en eski bağlama ustalarından biri olarak tanınan sanatçı, kendi bestelerinin yanı sıra anonim türkülerin de dokunaklı seslendirmelerini gerçekleştirdi.

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN ÖLDÜ MÜ?

Ankara'nın sevilen sanatçısı Peçenekli Süleyman'ın vefat haberinin duyulmasıyla birlikte, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz bir paylaşımda bulundu.

Oğuz, "Ankara'mızın değerli sanatçılarından, Peçenekli Süleyman olarak tanınan Süleyman Keleş'in aramızdan ayrılışını derin bir üzüntüyle öğrendim. Süleyman kardeşimiz, sanatıyla, müziğiyle ve kültürel mirasıyla bize unutulmaz anılar bıraktı. Merhum için Yüce Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." sözleriyle duygularını dile getirdi.

PEÇENEKLİ SÜLEYMAN'IN ESERLERİ

Popüler şarkıları hakkında ise sanatçının repertuarı genellikle Türk halk müziği tarzında eserler içerir. En çok bilinen eserlerinden bazıları ise, "Gel Gör Beni Aşk Neyledi", "Mavilim", "Nereden Sevdim O Zalimi" ve "Elif Dedim Be Dedim". Bu şarkılar Türk halk müziği repertuarında önemli bir yere sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler