Otobüste 'maske' tartışması

Antalya'da, otobüs şoförü ile yolcu arasında "maske" tartışması çıktı. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansırken, diğer yolcular da maskeyi düzgün takmayan kişiye tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi halk otobüsü şoförü ile maske kuralına uymayan yolcu arasında yaşanan tartışma güvenlik kamerasına anbean yansıdı. 5 Ağustos günü yaşanan olayda, Ünsal Mahallesi- Lara istikameti hattında çalışan 07 AU 0115 plakalı halk otobüsüne iki yolcu bindi.

Sürücünün uyarısına rağmen yolculardan biri maskeyi istendiği gibi takmak istemedi. Bunun üzerine otobüs şoförü, maske kuralına uyulmadığı için otobüsü yolun kenarına park ederek daha fazla ilerleyemeyeceğini ifade etti.

KAMERAYA YANSIDI

Otobüste bulunan diğer yolcuların da maske kuralına uymayan kişiye tepki göstermesi üzerine yolcu araçtan indi. Yaşanan tartışma sonrasında otobüs hareket ederken, yaşanan "maske" tartışması otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

Otobüste 'maske' tartışması

SUÇU DEVLETE ATTI
Otobüsün içindeki güvenlik kamerası ve diğer yolcuların çektiği görüntülerde, Özdemir otobüsün durdurulmasını eleştirerek, “Polis gelecek diye insanları indirmiyorlar. Özgürlüğünüzü tahdit ediyor şu anda. 8’le yargılanmaya başlar, 40 kişiyiz burada. Onlar suç işliyor. Param olsa inanın taksiye binerim. Sizi biz mağdur etmiyoruz sizi devlet, belediye mağdur ediyor” ifadelerini kullanıyor.

Görüntülerin devamında Bozkaya, şoförün aşağı inmesine sinirlenerek “Şimdi ben otobüsü rehin alayım mı, kaçırayım mı?” diye bağırdığı yer alıyor.

Olay, polis tutanağına şöyle yansıdı: “Kendisini avukat olarak tanıtan Eda Esin Özdemir, ‘Herkes bunun sonuçlarına katlanır’ diyerek yolcuları tehdit etti. Şahıslara maske takma zorunluluğu bildirilmiştir. Bu bildirim üzerine Özdemir, kendisinin avukat olduğunu böyle bir zorunluluğunun olmadığını, maske takmayacağını beyan etmiştir. Kendisine kabahatler kanununa göre işlem yapılacağı bildirilmiş, şahıs ise işlemin yasadışı olduğunu savunmuştur.” Polis ifadesinde 2 kişi hakkında tehdit ve hakaret suçlamasıyla şikâyetçi olan otobüs şoförü Özkan Kepez, “Otobüse binen iki şahıs da maskesini tüm uyarılara rağmen takmadı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler