Oruç Reis, yeni görev için Antalya açıklarında

Oruç Reis, yeni görev için Antalya açıklarında

Oruç Reis, demir attığı Antalya Limanı'ndan bu sabah ayrıldı. Antalya Körfezi açıklarına ilerleyen geminin uzakta beklediği görüldü.

Araştırma faaliyetleri kapsamında başladığı 10 Ağustos'ta, yaklaşık 3 bin 500 kilometrelik alanda sismik veri toplayan Oruç Reis gemisi, yetkililerin açıklamalarına göre her ay düzenli olarak yapılan bakımlar ve ikmal için mürettebatıyla birlikte Antalya Limanı'na yanaştı.

Oruç Reis gemisi bir haftalık ikmalin ardından bugün (Salı) limandan denize açıldı. Antalya Körfezi açıklarına ilerleyen gemi, burada beklemeye başladı.

YENİ GÖREV BEKLİYOR

Önceki demir attığı yerden oldukça uzağa gittiği gözlenen Oruç Reis'in, görev beklediği öğrenildi.

Oruç Reis, yeni görev için Antalya açıklarında

 

Türkiye, Limni Adası'nın Lozan ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edildiği için Ege'de yeni NAVTEX ilan etti. 24 Eylül saat 11.00'e kadar geçerli olacak. Türkiye geçen hafta da Sakız adası için Lozan'ı işaret eden bir NAVTEX yayımlamıştı. Türkiye, Lozan ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edildiği için Ege'de yeni NAVTEX ilan etti. 

İzmir İstasyonu'ndan yayımlanan son dakika NAVTEX mesajında Ege Denizi'nde bulunan Limni Adası'nın 1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması'nda belirtilen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtti. Vurguda, "Bu bildiri 24 Eylül 2020 saat 11:00'da yürürlükten kaldırılacaktır." ifadeleri yer aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler