Oruç Reis gemisi, Antalya Limanı'nda geri döndü

Oruç Reis gemisi, Antalya Limanı'nda geri döndü

Dün sabah Antalya Limanı'ndan ayrılan "Oruç Reis" gemisi, bir süre sonra yeniden limana demirlerken, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin yakında başlayacağı bildirildi.

Ağustos ayının 10'unda başlattığı araştırma faaliyetleri kapsamında yaklaşık 3 bin 500 kilometrelik alanda sismik veri toplayan Oruç Reis gemisi, yetkililerin açıklamalarına göre bakımlar ve ikmal için mürettebatıyla birlikte Antalya Limanı'na yanaştı.

Türkiye'nin ilk sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Antalya Limanı'ndaki 1 haftalık ikmal ve bakımını tamamlayarak dün limandan ayrılmıştı. Antalya Körfezi açıklarında bir süre bakımını yaptıkları cihazı test etmek için sefer yapan gemi, yeniden Antalya Limanı'na gelerek burada demirledi.

Limanda demirleyen "Oruç Reis'in güverte kısmında çalışmaların sürdüğü, ayrıca bir fırkateynin de Antalya Limanı'nda olduğu gözlendi.

ASKERİ BİRLİKLER GERİ ÇEKİLSİN ÖNERİSİ

Almanya şansölyesi Angela Merkel bu süreçte 'arabulucu' olarak Atina ve Ankara ile temaslar geliştirmişti. Sözcü Gazetesi'nden muhabir Zeynep Gürcanlı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı makalesinde, Türkiye - Yunanistan arasındaki gerilimi düşürmek amacıyla araya giren Almanya'nın, görüşmelerin başlaması için Yunanistan’dan Ege’de Türkiye’ye yakın adalardaki askeri birliklerini geri çekmesini önerdiği iddia edildi.

YUNANİSTAN'LA GÖRÜŞME YAPILACAK

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin yakında başlayacağı bildirildi. Yunanistan, görüşmenin İstanbul'da yapılacağını iddia ederken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Türkiye açısından istikşafi görüşmelere başlama açısından hiçbir sorun yoktur. Arkadaşlarımız çerçeveyi çalıştıktan sonra uygun bir takvim ilan edilecektir" dedi.

Oruç Reis gemisi, Antalya Limanı'nda geri döndü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler