Ölüm Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ölüm Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ölüm belgesi sorgulama yapmak için e-Devlet sistemine girilmelidir. Sistem üzerinden belge dökümü alınabilir. Ölüm belgesi sorgulama yapmak, belge örneğine hızlı bir şekilde ulaşabilmek açısından faydalıdır.

Ölüm belgesi sorgulama yapmak için e-Devlet sistemine girilmelidir. Sistem üzerinden belge dökümü alınabilir. Ölüm belgesi sorgulama yapmak, belge örneğine hızlı bir şekilde ulaşabilmek açısından faydalıdır.

Kişilerin ölümü halinde birtakım işlemlerin yapılması için ölüm belgesine ihtiyaç vardır. Bu belge sayesinde ölenin yakınları, resmi işlemleri gerçekleştirebilir. Emeklilik başvuruları, miras işlemleri ya da farklı işlemler, bu belge ile gerçekleştirilebilir.

Ölüm belgesi, kişinin öldüğünü ispatlayan bir belgedir. Ölüm belgesinde; ölüm neden, ölenin kimlik bilgileri yer alır. Otopsi hakkındaki bilgiler de ölüm belgesinde bulunur. Ölüm belgesini almak isteyenler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu alabilir.

Alınacak randevu ile ölüm bilgileri kuruma verilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne giderken hastaneden alınan belgeler sunulmalıdır. Bu belgeler sayesinde kişinin öldüğü kanıtlanır.

Ölen kişiler için hastanelerden de belge düzenlenir. Ölüm anından sonra hastaya ölüm raporu düzenlenir. Hastanelerden alınan belge ile resmi ölüm belgesi verilmesi için başvuru yapılır.

ÖLÜM BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Ölüm belgesi almak için gerekli işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılır. Kurumdan ölüm belgesi alabilmek için ilk olarak e-Devlet’ten randevu alınmalıdır. E-Devlet üzerinden çok dilli ölüm belgesi alınabilir.

Ölüm belgesi almak için e-Devlet sistemine, e-Devlet şifresi ile giriş yapılır. Sisteme giriş için kullanılabilecek bir diğer yöntem e-imzadır. Ayrıca mobil imza da kullanılabilir. Ölen bir kişinin cenaze işlemlerinin yapılması için ölüm belgesi alınmalıdır.

Ölüm belgesinde ölüme ilişkin tüm detaylar yer alır. Ölüm belgesi, resmi bir belgedir. Ölenin kimlik bilgileri, ölüm nedeni belirtilir. Ölüm belgesi, kişinin nüfustan düşürülmesi için gereklidir.

İlk olarak düzenlenen ölüm belgesi hastaneden, aile hekiminden alınabilir. Evde ölenler için aile hekimleri eve çağrılabilir. Daha önce ölen kişiler için e-Devlet’ten ölüm belgesi alınabilir. Aynı zamanda nüfus müdürlüklerinden de bu belge alınabilir.

T.C. İLE ÖLÜM BELGESİ SORGULANIR MI?

T.C. ölüm belgesi sorgulama işlemi, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Sorgulama için e-Devlet şifresi girilmelidir. Aynı zamanda e-imza, mobil imza gibi farklı yöntemlerle sisteme giriş yapılabilir. Sisteme girmek için e-Devlet mobil uygulaması kullanılabilir.

Ölüm belgesi, resmi işlem süreçlerinde kullanılabilir. Kişinin öldüğünün ispatlanması için ölüm belgesi kullanılır. İlk ölüm anında hastaneler, aile hekimleri tarafından ölüm belgesi düzenlenebilir.

Ölüm belgesi, cenaze işlemleri için gereklidir. Defin için belediyeler, ölüm belgesini talep eder. Ölüm belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna da verilmesi gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu, ölüm aylığı bağlamak için bu belgeyi talep eder.

Miras işlemleri sırasında ölüm belgesi kullanılır. Kişiler, anne ve babalarından ya da yakınlarından kalan mirası almak için ölüm belgesini sunmalıdır.

Ölüm belgesi, çok dilli olarak düzenlenebilir. Bu sayede yurt dışında ölen kişi hakkında yapılması gereken işlemleri yerine getirmek daha kolay olur.

ÖLÜM BELGESİ E-DEVLET’TEN ALINIR MI?

Ölüm belgesinin e-Devlet’ten alınması mümkündür. Bunun için turkiye.gov.tr adresine girilmeli ve ardından “Giriş Yap” yazan yere tıklanmalıdır.

1-005.png

Gelen ekranda e-Devlet’e giriş seçenekleri yer alır. Giriş seçenekleri; e-Devlet şifresi, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı şeklindedir.

2-005.png

Gelen ekranda ilk olarak kimlik numarası yazılmalıdır.

3-003.png

Kimlik numarasından sonra e-Devlet şifresi girilmelidir.

4-004.png4-004.png4-004.png

“Şifremi unuttum” yazan kısımdan yeni şifre belirleme işlemi yapılabilir. Ardından “Giriş Yap” yazan alana tıklanır.

5-005.png

“Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Diğer Nüfus Olayları Randevusu” seçeneğinden işlem yapılır.

6-005.png

“Yeni başvuru” yazan kısımdan işlemlere devam edilir.

7-005.png

İlk olarak bilgilendirme yazısı okunmalı ve kabul edilmelidir.

8-006.png

“Devam Et” yazan alandan randevu oluşturulur.

9-005.png

“Nüfus İşlemi” yazan kısımdan “Ölüm” seçilmelidir.

11-005.png

Ölüm için randevu alınarak gerekli işlemler yapılabilir.

12-003.png

“Devam Et” yazan kısma tıkladıktan sonra randevu gün ve saati belirlenmelidir. Randevu gün ve saatinde ölüm belgesinin oluşturulması için gerekli işlemler yapılır.

13-003.png

ANNE-BABANIN ÖLÜM BELGESİ, E-DEVLET’TEN ALINIR MI?

Anne-babanın ölüm belgesini e-Devlet’ten alınması mümkündür. Anne-baba için çok dilli ölüm belgesi oluşturulabilir. Ölüm belgesi sorgulama yapmak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu alınabilir.

Anne ve babası vefat eden kişiler, resmi işlemleri başlatabilmek için ölüm belgesi almalıdır. Ölüm belgesinin alınması için gerekli başvurular, aile yakınları tarafından yapılır. Bu sayede cenaze işlemleri ve diğer işlemler halledilir.

Ölüm belgesini almak isteyenler, gerekli işlemleri bir an evvel başlatmalıdır. Yapılacak işlemler sayesinde kişinin öldüğü, resmi kayıtlara geçirilir. Ölümün resmi makamlara bildirilmemesi halinde miras, ölüm aylığı gibi işlemlere başlanamaz.

Anne-babanın ölüm belgesi alınarak onlardan kalan miras alınabilir. Miras için dava açılacaksa dava sürecinde de bu belgeye ihtiyaç duyulur.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÜM BELGESİ NASIL SORGULANIR?

Nüfus müdürlüğü ölüm belgesini sorgulamak için e-Devlet’ten randevu alınır. Randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü sayfasına da girilebilir. Bunun için nvi.gov.tr adresine tıklamak gerekir.

Bu adresten “e-Hizmetler” seçeneğine tıklanır. Ardından “e-Başvurular” yazan kısma tıklanır. Buradan “Diğer Nüfus Olayları Randevusu” seçeneğine tıklanır. Bu sayede ölüm bildirimi yapmak için randevu alınır.

Ölüm belgesi oluşturulduktan sonra farklı kurumlarda gerekli işlemler yapılabilir. Mahkemelere, Sosyal Güvenlik Kurumuna, Maliye Bakanlığına belge teslim edilebilir.

ÇOK DİLLİ ÖLÜM BELGESİ NASIL ALINIR?

Çok dilli ölüm belgesi almak için “Çok dilli ölüm kayıt örneği sorgulama” yazan kısma tıklanır. Bu kısımdan ölüm belgesi, çok dilli olarak yazılabilir.

14-003.png

E-Devlet sisteminden “Çok dilli ölüm belgesi doğrulama” işlemi de yapılabilir. Bu sayede ölüm belgesinin gerçek olup olmadığı anlaşılır.

15-001.png

Çok dilli ölüm belgesi, e-Devlet sistemi üzerinden görüntülendikten sonra belgenin çıktısı alınabilir. Çok dilli ölüm belgesi, dış temsilciliklere yapılacak bildirimlerde kullanılabilir. Ayrıca yurt dışındaki kurumlara ya da firmalara yapılacak bildirimler için de çok dilli belge alınabilir. Böylece yurt dışındaki işlemler, kolayca tamamlanır.

ÖLÜM BELGESİ NE İŞE YARAR?

Ölüm belgesinin kullanım amacı, resmi işlemlerin gerçekleştirilmesidir. Ölüm belgesi, kişinin ölüm işlemlerini gerçekleştiren yakınlarına verilir. Ölüm belgesinde yer alan bilgilerden kişinin neden öldüğü anlaşılır.

Ölüm nedeninin yanı sıra otopsi bilgileri, kimlik bilgileri belgede yer alır. Belgenin alınması ile resmi işlemlere başlanabilir. Ölüm halinde banka gibi farklı kurumlara da bildirim yapılması gerekir. Bu nedenle belgenin çok sayıda kopyasının alınmasında fayda vardır.

Ölüm belgesinin e-Devlet üzerinden alınması için e-Devlet şifresi kullanılır. E-Devlet şifresi, e-imza ya da mobil imza gibi farklı yöntemlerle de sisteme giriş yapılabilir. E-Devlet sistemine girildikten sonra çok dilli ölüm belgesi alınabilir.

Ölüm belgesinin alınması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sisteminden randevu alınabilir. Böylece randevu sırasında gerekli işlemler yapılır. Randevu ile kişinin ölüm hali, yetkili mercilere bildirilir.

Ölüm belgesi alarak farklı kurumlara sunulabilir. Ölüm belgesi, ölen şahsın yakınları tarafından kullanılabilir. Burs ya da devlet yardımı almak isteyen öğrenciler, anne ya da babasının öldüğünü, ölüm belgesi ile ispatlar.

Kişinin yakınları yoksa ölüm işlemleri, resmi kurumlar tarafından yapılır. Belediyeler, kişilerin cenaze işlemlerini gerçekleştirir. Yakınların sonradan ortaya çıkması halinde ölüm belgesi sorgulama ve diğer işlemler için e-Devlet sistemi kullanılabilir. Bu sayede kişinin ölüm bilgilerine erişilir.

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler