Neova Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Neova Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Neova Sigorta hasar dosya sorgulama yapmak için firmanın internet sitesine girilmelidir. Bu sayede dosyanın durumu hakkında detaylı bilgi edinilebilir. Neova Sigorta hasar dosya sorgulama, online olarak kolay bir şekilde yapılan bir işlemdir.

Neova Sigorta hasar dosya sorgulama yapmak için firmanın internet sitesine girilmelidir. Bu sayede dosyanın durumu hakkında detaylı bilgi edinilebilir. Neova Sigorta hasar dosya sorgulama, online olarak kolay bir şekilde yapılan bir işlemdir.

Bir trafik kazası meydana geldikten sonra tazminat alabilmek için hasar dosyası açılır. Hasar dosyası, kasko ve trafik sigortası tarafından masrafların karşılanması açısından da önemlidir. Sigorta şirketleri, kaza sırasında tutulan tutanaklara göre kusur oranını belirler.

Hasar dosyasının açılması ve işlemlerin kısa sürede sonuçlanması için belgeler eksiksiz olmalıdır. Hasar dosyası içerisinde yer alması gereken evraklardan biri kaza tespit tutanağıdır. Bunun yanı sıra sigorta poliçesi, düzenli prim ödendiğine dair belge de dosyada yer almalıdır.

Sürücü belgesi, araca ait trafik belgeleri ve kaza anına dair fotoğraflar, dosyaya eklenir. Dosya oluşturulduktan sonra kusur oranları belirlenir. Kusur oranlarının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık çıkabilir. Bu durumda değerlendirme komisyonu devreye girer. Komisyon tarafından kusur oranları konusunda net karar verilir. 

NEOVA SİGORTA HASAR DOSYASI NASIL SORGULANIR?

Neova Sigorta hasar dosyası sorgulama için Neova Sigorta’nın internet sitesine girilmelidir. İnternet sitesi üzerinden sorgulama işlemleri kolayca yapılır. Sorgulama ile dosyanın durumu, işlemlerin ne zaman sonuçlanacağı öğrenilir.

Neova Sigorta, 14 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir firmadır. Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından kurulan Neova Sigortanın Türkiye genelinde 11 bölge müdürlüğü bulunur. Aynı zamanda banka şube acentelikleri de vardır.

Neova Sigorta’nın önemli bir özelliği de Türkiye’nin ilk katılım sigorta şirketi olmasıdır. Firmadan aracınız için kasko ya da trafik sigortası yaptırabilirsiniz. Bu sayede bir trafik kazası anında hasar dosyanızı kolayca oluşturabilirsiniz.

Hasar dosyası sorgulama işlemleri için Neova Sigorta internet sitesi kullanılır. Site üzerinden hasar ihbarı, deprem ihbarı yapılabilir. “Online işlemler” menüsü üzerinden kimlik numarası, cep telefonu ve güvenlik kodu girilerek sisteme giriş yapılabilir.

Neova Sigorta’dan pek çok online işlem yapılabilir. Bu sayede sigorta işlemleri, daha kısa süre içerisinde tamamlanır.

NEOVA SİGORTA İNTERNET SİTESİNDEN HASAR DOSYASI SORGULANIR MI?

Neova Sigorta internet sitesinden hasar dosyası sorgulama yapılabilir. Hasar dosya sorgulama için ilk olarak neova.com.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra “Hasar durum sorgulama” yazan kısma tıklanır.

1-003.png

 

Gelen ekranda dosya numarası seçilmelidir. Buradan plaka numarasına ya da ihbar numarasına göre sorgulama yapılabilir.

 

2-003.png

“Arama değeri” yazan kısma plaka ya da kimlik no yazılır.

 

3-002.png

“Arama değeri” yazan alan doldurulduktan sonra kimlik numarası yazılmalıdır. Kimlik numarası yerine vergi numarası da yazılabilir.

4-002.png

Kimlik numarasından sonra belirtilen alana güvenlik kodu yazılır.

5-003.png

 

Kişisel veri bilgilendirilmesi okunduktan sonra “Giriş” yazan kısma tıklanır.

 

6-003.png

 

Sisteme giriş yapıldıktan sonra dosya bilgilerine ulaşılabilir. Hasar dosyası, işlemler tamamlanana kadar açık kalır. Hasar ve tazminat miktarları, en geç 15 gün içerisinde belirlenir.

Hasar ve tazminat miktarı belirlendikten sonra sigortalıya gerekli bildirimler yapılır. Hasar sürecinde belgeler ne kadar hızlı tamamlanırsa dosya, o kadar hızlı kapatılır.

Hasar dosyası ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra belgeler eksperler tarafından incelenir. Ardından taraflar için gerekli ödemeler yapılır. Hasar dosyası açık kaldığı süre içerisinde şu süreçler söz konusu olur:

  • Karşı tarafa ve üçüncü şahıslara ait maddi hasarlar giderilir.
  • Servislerde gerekli hizmetler sunulur.
  • Yaralanma ve sakatlanma durumunda sağlık harcamaları karşılanır.
  • Davalar

NEOVA SİGORTA HASAR DOSYA NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Neova Sigorta hasar dosya numarasını öğrenmek için plaka ile dosya sorgulama yapılabilir. Neova Sigorta hasar dosya sorgulama işlemi neticesinde dosya numarası öğrenilir. Dosya numarasını öğrendikten sonra dosyada yer alan bilgilere erişilir.

Neova Sigorta müşteri hizmetlerinden de dosya numarası sorgulanabilir. Bunun için 444 1 636 aranmalıdır. Bu numaradan dosya numarası ile ilgili bilgi alınabilir. İnternet sitesi üzerinde yer alan iletişim formu doldurularak da dosya numarasına erişilebilir.

7-003.png

İletişim formuna ulaşmak için “Bize Ulaşın” yazan kısımdan “İletişim Formu” doldurulur.

8-004.png

Gelen ekranda ilk olarak “Başvuru türü” seçilir. Ardından konu seçimi yapılmalıdır. Başvuruda bulunan kişi, ad ve soyadı, kimlik numarası girilmelidir. E-posta ve telefon bilgilerinin de girilmesi gerekir.

9-003.png

“Mesaj” kısmına takip numarasını öğrenmek istediğinizi belirtmelisiniz. Son olarak doğrulama kodunu girerek “Gönder” yazan alana tıklamanız gerekir.

NEOVA SİGORTA HASAR DOSYASI NE KADAR ZAMANDA SONUÇLANIR?

Neova Sigorta hasar dosyasının sonuçlanma zamanı en fazla on beş gündür. Sigorta şirketleri gerekli incelemeleri, genellikle on beş gün içerisinde yapar. Ardından hazar ve tazminat miktarı, sigortalılara bildirilir.

Sigortalının kastıyla gerçekleşen bir durum söz konusu ise poliçeden kaynaklı olarak ortaya çıkan haklar kaybedilir. Sigorta şirketlerinin hızlı bir şekilde dosyayı sonuçlandırması için tüm belgeler tam olmalıdır. Gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaza tespit tutanağı
  • Ehliyet ve ruhsatın fotokopisi
  • Trafik sigortasına ilişkin makbuz
  • Alkol raporu

Maddi ve fiziksel hasar söz konusu ise istenilen belgelerde farklılık olabilir. Tazminat hakkının ortaya çıkması halinde 8 günde ödeme yapılır. Teminat kapsamında avukatlık ücretleri de karşılanabilir.

NEOVA SİGORTA HASAR DOSYASI NASIL AÇILIR

Neova Sigorta hasar dosyasının açılması için belli başlı işlemlerin yapılması gerekir. Hasar sürecinin başlaması için ilk olarak kaza ihbarı yapılmalıdır. Kaza ihbarı yapıldıktan sonra hasar tespiti aşamasına geçilir.

Hasar sürecinde araç onarımı ve ödeme işlemleri yapılır. Trafik hasarları meydana geldiğinde ilk olarak hayati kontroller yapılır. Ardından sigorta şirketleri bilgilendirilir. Günün 24 saati sigorta şirketlerine ihbar yapılabilir.

Sigorta şirketlerine şu bilgiler iletilmelidir:

  • Poliçe numarası
  • Sigortalının kimlik bilgileri
  • Hasar saati ve tarihine ilişkin bilgiler
  • Hasarın olduğu yere ilişkin detaylar
  • Hasara neyin sebep olduğu
  • Hasar tutanağı
  • Tahmini hasar miktarı
  • Araçtaki hasarın boyutu
  • Ekspertiz yapılacak servise ilişkin bilgiler

Trafik kazalarının en geç beş gün içerisinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekir. İhbarın hemen yapılması, işlemlerin hızlı şekilde sonuçlanması açısından önemlidir. Kazaya ilişkin tüm işlemler, dosya üzerinden yapılır. Bu nedenle dosya numarasını bilmek oldukça önemlidir.

NEOVA SİGORTA HASAR İHBARI NASIL YAPILIR?

Neova Sigorta hasar ihbarı yapmak için Neova Sigorta internet sitesinden “Hasar İhbar” yazan kısma tıklanır.

10-003.png

“Hasar İhbar” yazan kısma tıklandıktan sonra “İhbar eden tipi” seçilmelidir. Sigortalı, mağdur ve tamirhane tarafından ihbar yapılabilir.

11-003.png

“İhbar eden tipi” seçildikten sonra poliçe numarası yazılmalıdır.

12-002.png

“Kimlik tipi” kısmından giriş seçenekleri tercih edilir. T.C. kimlik, vergi kimlik, pasaport ve yabancı kimlik numarası ile giriş yapılabilir.

13-002.png

“Kimlik no” yazan alana kimlik numarası yazılmalıdır.

14-002.png

Kimlik numarasından sonra hasar tarihi yazılır.

15.png

Cep telefon bilgisinin belirtilen alana yazılması gerekir. Ardından güvenlik kodu girilerek işlemlere devam edilir.

16.png

Güvenlik kodu yazıldıktan sonra “Kaydet/İlerle” yazan kısma tıklanır.

 

17.png

Hasar ihbarının vakit kaybetmeden yapılması önemlidir. Hasar ihbarı yapıldıktan sonra dosya açılır. Tüm belge ve bilgiler eksiksiz olarak teslim edilirse, 15 gün içerisinde dosya işlemleri tamamlanır.

Dosya sorgulama işlemleri, internet üzerinden yapılabilir. Bu sayede tüm bilgilere son derece kolay bir şekilde ulaşılır. Neova Sigorta hasar dosya sorgulama yapmak tüm bilgilere erişebilmeniz açısından önemlidir.

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler