Menzil Tarikatının Şeyhi Abdülbaki Erol Öldü!

Menzil Tarikatının Şeyhi Abdülbaki Erol Öldü!

Menzil cemaatinin şeyhi Abdülbaki Erol 74 yaşında hayatını kaybetti. Erol'un vefat haberi ise Cemaate yakın sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu.

Menzil Tarikatı'nın şeyhi Abdülbaki Erol yaşamını yitirdi. Bir süredir hastanede tedavi gören Erol, cemaat üyeleri tarafından 'Gavs' olarak biliniyordu.

MENZİL TARİKATININ ŞEYHİ ABDÜLBAKİ EROL'UN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU!

El-Hüseyni bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Cenazesi ise Adıyaman'ın Menzil köyünde defnedileceği belirtildi. Menzil tarikatının yayın organı Semerkand'da ise açıklama yapıldı. Semerkand'ın açıklamasına göre, "Gavs-ı Sânî Şeyh Seyyid  Abdülbâkî hazretleri dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Cenaze namazı Menzil’de kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım.” ifadeleri kullanıldı. Babasından sonra şeyh olan abisi Muhammed Raşit Erol 1993'te ölmüştü. Abisinin ölümü sonrasında yerine geçen isim olmuştu. 

ABDÜLBAKİ EROL NEDEN ÖLDÜ?

İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan özel bir hastanede tedavi gören Menzil Cemaati'nin lideri Abdülbaki Erol, 74 yaşında böbrek yetmezliği sebebiyle bugün saat 14.00'te  hayatını kaybetti. Cemaat üyeleri ise hastaneye akın etti. Menzil köyüne ulaşmanın zorluğu nedeniyle cenaze namazını Pendik'te bulunan  Aynur Çepni Camii'nde kılındı. Cenazenin götürülme süreci ve cenaze namazının ardından ise büyük bir izdiham yaşandı. Abdülbaki Erol'un cenazesi cuma günü, Menzil köyündeki tarikat merkezinde defnedileceği öğrenildi. Abdülbaki Erol, Menzil Cemaati'nin liderliğini uzun yıllar boyunca sürdürmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler