Memur-Sen Genel Başkanı Memur Maaş Zamları İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Memur-Sen Genel Başkanı Memur Maaş Zamları İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a ziyaret düzenleyerek zamlar konusunda bilgilendirme yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a  ziyaret düzenleyerek zamlar konusunda bilgilendirme yaptı. Yalçın, ziyaret sırasında düzenlemeyle ilgili ayrıntıların kendileriyle paylaşılmadığını belirtti ve ortak çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Bakan Işıkhan ise ziyarette çalışma barışının sürdürülmesi kamu çalışanlarının sendikal hakları ve refahı için istişare içinde hareket edileceğini belirtti. Ziyarette Temmuz ayında yapılması beklenen zam ve Ağustosta gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ele alındı. 

YAPILMASI PLANLANAN MEMUR ZAMLARINI PAYLAŞTI

Yalçın ziyaret sırasında kamu kurumlarında çalışan personel arasında çalışma barışının sarsıldığını ve ücret dengesinin bozulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı tarafından en düşük kamu görevlisi maaşının yükseltileceği ve emekli kamu görevlilerine de yansıyacağı açıklamasını hatırlattı. Düzenlemeyle ilgili hangi maaş kalemlerine unvanlara hangi oranda yansıyacağına ve yüzdelik mi yoksa seyyanen mi olacağına dair bir çalışmanın kendileriyle ve kamuoyuyla paylaşılmadığını belirtti.

Kamuda çalışanların haklarını gözeten sendika memurların sorunlarını paylaştı. Özellikle Temmuz ayında yapılması planlanan memur maaşları zammı hakkında da görüşleri dile getirdi. Ekonomik olarak memurların refah seviyesi önem kazandı. Dolayısıyla gerekli maaş zammı hakkında özellikle planlanan tutarları bildirdi.

MEMUR- SEN MEMURLARIN HAKKINI SAVUNDU

Yalçın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verileceği açıklamasını hatırlatarak bu düzenlemenin zamana yayılmaması ve sosyal maliyet oluşmadan tamamlanmasının kamu görevlileri tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti.

Uzun süredir dile getirdikleri mülakatın kaldırılması konusundaki adımı memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Yalçın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının periyodik olarak en fazla 3 yılda bir gerçekleştirilmesi taleplerini dile getirdi. Bu açıklamalarla birlikte memur maaşlarına ilişkin beklentiler ve kamu çalışanlarının refahıyla ilgili konular gündeme geldi. Görevde yükselme konusu da toplantı da dile getirildi. Gerekli tüm bilgiler ışığında kamuda çalışanların terfi alması gerektiğini belirtti. Memurlar adına sözcü olarak sorunları paylaşmış oldu. Sorunların ortadan kaldırılması için de gerekli çalışmaların yapılacağına vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler