Meclis Komisyonu Toplandı: 'Tiktok' Kapanıyor mu?

Meclis Komisyonu Toplandı: 'Tiktok' Kapanıyor mu?

BMM Dijital Mecralar Komisyonu, 'TikTok' için harekete geçti.

'Tiktok' paylaşımlarında son zamanlarda artan müstehcen görüntüler, aile yapısına aykırı ahlaki değerlerin çiğnenmesi ve toplum tarafından gelen şikayetlerin yoğunlaşması üzerine BMM Dijital Meclis komisyonu, 7 Aralık Perşembe günü harekete geçti.

TİKTOK’A MECLİS’TE ‘FENOMEN’ UYARISI

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medyanın yeni baştan hukuksal ve yönetsel bir çerçeveye oturtulması gerektiğine işaret etti. Yayman, “Günümüzde sosyal medya kullanımı, hukuki, ahlâki, dini, kültürel bütün sınırları, bütün toplumsal kabulleri aşan bir noktaya ulaştı. Sosyal medyanın çocuk istismarı, müstehcenlik, kadın ticareti, uyuşturucu ticareti mecrası haline gelmesi; islamofobi, din karşıtlığı gibi hiçbir toplumun kabul edemeyeceği paylaşımların yapıldığı; terör örgütlerine prim veren, teröre bir meşruiyet alanı sağlayan yer olması sorunumuz var. Tüm bu nedenlerle sosyal medyanın yeni baştan hukuksal ve yönetsel bir çerçeveye oturtulması lazım” dedi.

'CİDDİ ŞİKAYETLER ALIYORUZ'

Vatandaşlardan özellikle 'TikTok' konusunda çok ciddi şikâyetler geldiğini aktaran Yayman, “Biz milletin talebi doğrultusunda Tiktok temsilcisini çağırdık; bize bu konularla ilgili açıklamalarda bulunmasını istiyoruz” dedi.

'TİKTOK' KAPANACAK MI?

Türkiye'de en çok gündemde olan konulardan biri de, Tiktok'un kapanıp kapanmayacağı sorusu. Başkan Yaman, bu konuya açıklık getirerek “Biz yasaklamalara sansüre karşıyız. Prensip olarak Tiktok’un kapatılmasına karşıyız. Etik tanımdan yapılan paylaşımları kabul etmek mümkün mü? Paylaşımlar kabul edilebilir değil. Dijital mecrayı kapatmak gibi bir durumumuz yok. Bu konuda bir farkındalık yaratabiliriz” diyerek son noktayı koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler