Konyaaltı'nda Hayvan Barınağı Ziyarete Açıldı

Konyaaltı'nda Hayvan Barınağı Ziyarete Açıldı

KONYAALTI Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, salgın tedbirlerinin kademeli olarak azaltılmasıyla hayvan sahiplenmek isteyenler için kapılarını yeniden açtı.

Sokakta hayvanlarına yardım eli uzatan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, covid-19 vakalarının artması sonrası tedbir amaçlı mayıs ayında ziyarete kapatılmıştı. Vaka sayılarının azalmasıyla kapılarını yeniden hayvanseverlere açan rehabilitasyon merkezinde, ziyaretçiler için yeni düzenlemeler yapıldı. Merkez, hayvan sahiplenmek isteyenler için hafta içi saat 14.00-16.00 arasında, hafta sonu ise 13.00-15.00 saatleri arasında açık olacak.

İLK ZİYARETÇİ ENGELLİ KEDİYİ SAHİPLENDİ

Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ziyarete açıldığını duyan Çise Eti, hayvan sahiplenmek için merkeze geldi. Eti, tercihini gözleri görmeyen engelli kediden yana kullandı. Çise Eti, hayvanseverlerin sokak hayvanlarını sahiplenmesi tavsiyesinde bulundu.

BAŞKAN ESEN'DEN "BİR KAP SU" UYARISI

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, uzun bir aradan sonra hayvanseverler ile sokak hayvanlarını yeniden buluşturmaya başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Zorunlu nedenlerden dolayı merkezi bir süre vatandaşların ziyaretine kapalı tuttuklarını dile getiren Başkan Esen, kapalı dönemde de sokak hayvanlarının yardımına koştuklarını kaydetti. Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde vatandaşlara uyarıda bulunan Başkan Esen, "Lütfen yaşadığınız alanlara sokak hayvanları için bir kap su bırakmayı ihmal etmeyin. Bırakacağınız bir kap su ile hayat kurtarabilirsiniz. Belediye olarak ilçenin farklı noktalarına kurduğumuz besleme ve su odaklarına sıklıkla takviyede bulunuyoruz. Ancak sokak hayvanlarımız için vatandaşlarımızın iş birliğine ihtiyacımız var" dedi.

 

 

 

Konyaaltı'nda Hayvan Barınağı Ziyarete Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler