Kamu İhale Kurumu Başkanlığı Büro Görevlisi ve İletişim Görevlisi Alımı Yapacak

Kamu İhale Kurumu Başkanlığı Büro Görevlisi ve İletişim Görevlisi Alımı Yapacak

Adayların niteliklerine, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine sahip olmaları, yoğun iş temposuna uyum sağlayabilmeleri ve takım çalışmasına yatkın olmaları da önemli bir faktördür.

Adalet Bakanlığı Büro Görevlisi kadrosu için 10, İletişim Görevlisi kadrosu için ise 4 kişinin alınacağı belirtti. Büro Görevlisi kadrosu için KPSSP3 puan türüne, dört yıllık eğitim veren belirli lisans programlarından mezun olmaya, İletişim Görevlisi kadrosu için ise KPSSP93 puan türüne ve en az iki yıllık eğitim gören ön lisans programlarından mezun olmaya sahip olma şartları aranmaktadır.

Başvuru İçin İstenilen Şartlar

Başvurular 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları kapsamaktadır. İlanda belirtilen öğretim kurumlarından mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Başvuracak adayların ilgili kadrolar için 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmaları ve sıralamada atama yapılacak kadro sayısının 5 katı aday arasına girmiş olmaları gerekmektedir.

Adayların niteliklerine, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine sahip olmaları, yoğun iş temposuna uyum sağlayabilmeleri ve takım çalışmasına yatkın olmaları da önemli bir faktördür. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda kamu hizmetine atanmasına engel bir durumun bulunmaması gerekmektedir.

Başvurular İçin Gerekli Belgeler

Yükseköğretim Mezun Belgesi" veya diploma veya geçici mezuniyet belgesi: e-Devlet uygulaması (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınan ve üstündeki barkod numarası ile doğruluğu teyit edilebilen Yükseköğretim Mezun Belgesi tercih edilebilir. Yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olan ve bu ilanda aranan öğrenim durumuna denklik sahip adaylar, diploma denklik belgesini Kariyer Kapısı Platformu başvuru ekranında PDF veya JPEG formatında yüklemelidir. Adli Sicil Kaydı Başvuru sırasında Kariyer Kapısı Platformu üzerinden otomatik olarak temin edilecek. Başvuru sırasında Kariyer Kapısı Platformu üzerinden elektronik ortamda otomatik olarak temin edilen bir fotoğraf sunulacak. Başvuru sırasında Kariyer Kapısı Platformu üzerinden elektronik ortamda temin edilecek olan KPSS sonuç belgesi, ayrıca sisteme yüklenmeyecektir.

Başvuru Şekli ve Zamanı

Başvurular 15 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve 26 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar, e-Devlet (Kamu İhale Kurumu - Kariyer Kapısı) veya Kariyer Kapısı web sitesi üzerinden elektronik ortamda başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru süresi içinde bilgilerini güncellemek veya yeni belge eklemek isteyen adaylar, başvurularını yenileyebileceklerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler