Kalp Krizi Geçiren Ak Parti Milletvekili Adayı Savcı Sayan’ın Son Durumu!

Kalp Krizi Geçiren Ak Parti Milletvekili Adayı Savcı Sayan’ın Son Durumu!

14 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçimlerin ikinci tura kalması ile partilerin seçim çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Aydın’a yaptığı yolculuk sırasında kalp krizi geçirdiği öğrenilen Savcı Sayan, hastaneye kaldırıldı.

Sayan’ın sosyal medya hesabından duyuru yapıldı. Tedavisinin sürdüğü belirtilen milletvekili adayının hesabından paylaşılan gönderide ise “2. Tur seçim çalışmalarına İzmir'de devam eden Sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir. Sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi yer aldı.

SAVCI SAYAN’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI!

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Aydın’da yolculuk sırasında geçirdiği kalp krizi ile hastaneye kaldırılmıştı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, Sayan’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. “Sayan’ın durumu şu an iyi. Yarın taburcu etmeyi planlıyoruz.” dedi. Aydın Devlet hastanesine kaldırılan Sayan, kalp krizi geçirdiği belirlenince Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Savcı Sayan’a Prof. Dr. Hasan Güngör tarafından anjiyo yapıldığı ve şu an ki sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Prof. Dr. Hasan Güngör’ün yaptığı açıklama ise

“Savcı Sayan dün saat 21.00 sıralarında bize getirildi. Daha önceden bilinen damar ve şeker hastalığı var. Bu nedenle stent takılmış kendisine. Burada yaptığımız kontrollerde kısmi kalp krizi adını verdiğimiz bir bulgu saptadık. Kanda 'tropolin' denen bir değer var. Gizli kalp krizini gösteren ya da aşikar kalp krizini gösteren değerde yükseklik ve göğüs ağrısı da doğunca anjiyo kararı aldık. Bu kararı kendisine ilettik. Sol el bileğinden girerek anjiyosunu yaptım. Sağ taraftaki damarda da ciddi oranda bir darlık saptadık. Oraya balon ve bir adet stent uyguladım. Sağlık ve genel durumu iyi, serviste takip ediyoruz. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Ağrı Belediye Başkanlığından ayrılan Sayan, AKP Milletvekili adayı olmuştu. 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. 24 çocuklu bir ailede dünyaya gelen Sayan, ailenin 12. Çocuğudur. İlkokulu doğduğu yerde, ortaokulu ise Muş Malazgirt’te tamamladı. Liseyi’de yine Ağrı’da doğduğu ve büyüdüğü yerde bitirdi. İktisadi ve İdari bilimler mezunu olan Sayan, pedogojik formasyon alarak eğitimini tamamladı. Bazı okullarda öğretmenlik yapmış olan Sayan, 1996-2000 yıllarında CHP il ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yaptı. 2019 seçimlerinde ise AKP’den belediye başkanı oldu.  Ağrı belediye başkanlığını bırakarak, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı adayı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için AKP İzmir 1. Bölge 6. Sıradan milletvekili adayı gösterildi, meclise giremedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler