Kahve Satan İşletmeci Bardakları Tükürükle Temizledi!

Kahve Satan İşletmeci Bardakları Tükürükle Temizledi!

Edirne'de kahve dükkanında bardakları tükürükle temizleyen işletmeciye tepki yağdı. Skandal, iş yerinin kapatılmasına yol açtı.

Edirne'deki bir kahve dükkanında yaşanan skandal, işletmeci Hacı Z.'nin fincanları tükürükle temizlemesiyle başladı. Skandal olay, iş yerinin kapatılmasına ve Hacı Z.'nin adli süreçle karşı karşıya kalmasına neden oldu. İşte detaylar...

TÜKÜRÜKLE BARDAK TEMİZLEYEN İŞLETMECİYİ TURİSTLER KAYDA ALDI

Bardak temizleme yöntemi, alışveriş merkezinde bulunan bir kahve dükkanında kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı. Turistlerin bu olayı kaydetmesi, işletmenin kapatılmasına zemin hazırladı. Alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda bardakları tükürerek temizlediği görüntüler sosyal medyada yayınlanınca Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü devreye girdi.

HİJYEN EKSİKLİĞİ VE RUHSATSIZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE KAPATILDI

Belediye yetkilileri, yapılan şikayetler üzerine iş yerini denetledi ve kahve dükkanındaki hijyen eksiklikleriyle birlikte işletmenin ruhsatsız olduğunu tespit edildi. Bu durum, iş yerinin kapatılmasına yol açtı.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sosyal medyada yer alan olumsuz paylaşımlar ve belediyeye yapılan ihbarlar sonucunda durum tespit edilmiştir. Gerekli müdahalenin yapılması için alışveriş merkezinde faaliyet gösteren kahveci dükkanına Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı iş yeri denetim birimi ve zabıta ekiplerinin gittiği kahve dükkanının hijyen ve sağlık koşullarına uymadığı, iş yeri çalışma ruhsatı olmadığı tespit edildi, faaliyeti durdurulmuştur."

letmeci-bardaklari-tukurukle-temizledi-2.jpg

İŞLETMECİ: "GÖRÜNTÜLERDEKİ BARDAKLAR TEŞHİR AMAÇLI"

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hacı Z., iddiaları reddederek bardakların sadece teşhir amaçlı dizildiğini belirtti. Ancak, kamuoyundan gelen tepkiler ve görüntülerin açıkça gösterdiği gibi, durum oldukça vahimdi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hacı Z., kendisini savunarak bardakların teşhir amaçlı olduğunu vurguladı. Hacı Z., kendisini şu ifadelerle savundu;

"Bu bardakları biz burada teşhir amaçlı diziyoruz. Her hafta bu bardaklar toz olduğu için bunların temizliğini yapıyoruz. Bardakların temizliğini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediğini görünce üfledim. Bardağın içerisinde olan toz yüzüme kaçınca ben de yüzümü çevirdim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz. Bizim burada tek yaptığımız iş, kuru kahve ve çeşitlerini paket olarak satıyoruz. Bu kahveyi bilmeyen müşterilerimiz var. Onlara da karton bardaklarda tadımlık olarak ikram ediyoruz. Bütün bayilerimizde uygulamamız bu şekilde. Bütün her şey bundan ibaret."

"BU BARDAKLAR KAHVEDEN PAHALI, ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN"

Tezgah üzerine dizili, tükürükle temizlediği kupalar ile 'kesinlikle' kahve satışı yapmadığını belirten işletmeci Hacı Z., vatandaşlara seslenerek "elinizi vicdanınıza koyun" dedi. Hacı Z., görüntülerdeki kupalarla neden kahve satışı yapılamayacağını şu ifadesiyle açıkladı;

"Bu bardaktan isteyen olursa tezgahlarımızda kutu içerisinde olanlardan veriyoruz. Kupa bardaklarla kesinlikle satışımız yoktur. Benim burada bardakla kahve satışı yapabilmem için burada masa, sandalyemin olması gerekiyor. Burada masa, sandalye yok. Bu bardaklarla kahve sattığım zaman müşterinin bu bardağı alıp gitmesi gerekiyor. Bardak kahveden daha pahalı böyle bir şey olması mümkün değil. Benim hakkımda kötü yorum yapanların elini vicdanına koymasını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler