Kadınları Para Karşılığı Falakaya Yatıran Kargocunun Cezası Hafifletildi

Kadınları Para Karşılığı Falakaya Yatıran Kargocunun Cezası Hafifletildi

Kayseri'de kargo çalışanının kadınları para karşılığı falakaya yatırması sonucu müstehcenlik suçlamasıyla yargılandığı davada, istinaf kararıyla yeniden yargılanan Ertan T.'nin cezası düşürüldü.

Kayseri'de, para karşılığında anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatıran kargo çalışanı Erkan T.'nin kaydettiği mahrem görüntüler ve hakkındaki şikayet üzerine müstehcenlik suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Ertan T., yeniden yargılandıktan sonra cezası 1 yıl 6 ay 22 güne indirildi. İşte detaylar... 

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir kargo şirketinde çalışan Erkan T., iddialara göre maddi durumu zayıf olan kadınları evine çağırıp onları uykuya geçirerek ayaklarına kelepçe ve eşarp ile bağlayarak falakaya yatırdı. Erkan T.'nin, falakaya yatırdığı kadınlara "güzel" dediklerine 500 TL, "çirkin" dediklerine ise 250 TL ödeme yaptığı öne sürüldü. Ayrıca Erkan T., bu vahim olayları kayıt altına alarak başka kadınlara da gönderdi.

Erkan T., bir kadının suç duyurusu üzerine gözaltına alındı ancak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

MÜSTEHCENLİK SUÇUNDAN ALDIĞI CEZA AZALTI

Erkan T. hakkında eşi H.T.'ye karşı işlediği eziyet suçu nedeniyle 2 yıldan 5 yıla kadar, müstehcenlik suçundan ise 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın geçen yıl nisan ayındaki duruşmasında, müstehcenlik suçundan iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak eşe karşı işlediği eziyet suçundan delil yetersizliğinden beraat etti.

İSTİNAF KARARI İLE YENİDEN YARGILANDI

Sanık Erkan T.'nin avukatı Ahmet Bozkurt, mahkeme kararına itiraz ederek dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Yapılan incelemenin ardından mahkeme, verilen cezanın hukuka aykırı olduğuna hükmederek dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

CEZA 1,5 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Bozma kararı sonrasında Kayseri 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Erkan T., duruşmaya katılmazken avukatı Bozkurt, salonda hazır bulundu. Avukat Bozkurt, "Suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyiz. Müvekkilin bu videoları, kendi telefonunda taşıdığına dair dosyada veri yoktur. Bu nedenle bu suçtan beraatini istiyoruz." dedi. Mahkeme hakimi, Erkan T.'yi müstehcenlik suçundan iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler