Kadınlar Emeklerini Ekonomik Bir Değere Dönüştürüyor

Kadınlar Emeklerini Ekonomik Bir Değere Dönüştürüyor

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenledikleri Antalya Kadın Kooperatifleri Festivali'nin, tecrübe paylaşımı ve sosyal etkileşim adına kıymetli bir iş olduğunu söyledi.

Kadının sosyal hayatın önemli bir unsunu olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, "Şehre, pazara, ticarete kadının eli değiyor. Kadının elinin değdiği yer de, cennetten bir köşeye dönüyor" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Kadın Kooperatifleri Festivali'ne katılan 43 kadın kooperatifinin üyelerini belediye binasında misafir etti. Belediye yemekhanesinde verilen kahvaltıda emekçi kadınlarla bir araya gelen Başkan Hakan Tütüncü, kooperatif ve festivalle ilgili düşüncelerini paylaştı. Başkan Tütüncü, Kepez ilçesinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına 2019'da karar verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de çok güzel kadın kooperatifi örnekleri vardı. Bu güzel örneklerle birlikte devlet, kooperatif kurmak isteyenlere birçok imkân da sunuyordu. Hanımefendiler, o imkânları ya bilmiyor ya da biliyor kullanamıyorlardı. Emeğini ekonomik bir değere dönüştürme gayretinde olan hanımefendilere, kooperatifçilikte bir ufuk açalım istedik. 2019 yılının 13 Temmuz'unda artık ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk ve yola koyulduk. Geldiğimiz noktada yeni kooperatifler kuruldu, onlara imkânlar sağladık ve işte bu günlere geldik."

'KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ YER CENNETTEN BİR KÖŞE'

İmkân sağladıkları kadın kooperatiflerinin ilçenin değişik noktalarında heyecanla çalıştıklarını aktaran Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti:

"Kuruluşlarına destek verdiğimiz kadın kooperatiflerimize, sosyal faydalar da sağladık. Ekonomik değer, birlik ve beraberlik içerisinde farklı bir halde berekete dönüşüyor. Bu zaten en temel hedefimizdi. Ama bunun yanında bir de sosyal hedeflere ulaştığımızı, sosyal faydaları elde ettiğimizi görüyoruz. Bir kadın, evin içerisinde bir başınayken, sosyal ortamdan oldukça uzaktır. Ama birlikte üretirken, el emeğini ekonomi için bir katma değere dönüştürürken bu kadın, sosyal hayatın en önemli bir unsuru haline geliyor. Yine aynı şekilde şehre, pazara, ticarete kadının eli değiyor. Kadının elinin değdiği yer de, cennetten bir köşeye dönüyor."

"Festival, kalpleri ve gönülleri birbirine yaklaştırıyor" diyen Başkan Tütüncü, "Bakın Yalvaçlı da, Anamurlu da, Nallıhanlı da, Manisalı da, Ordulu da festivalimizde. Böylesi bir ortamda da sosyal etkileşime şahit oluyoruz. O sosyal etkileşimin bereketini, yaşadığımız coğrafyalara götürüyoruz. Ordulu, Manisalı'nın ne yaptığına bakıyor. Manisalı, Anamurlu bir hanımefendinin ürettiği ürünleri görüyor" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha sonra emekçi kadınlarla belediye bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kadınlar Emeklerini Ekonomik Bir Değere Dönüştürüyor

Kadınlar Emeklerini Ekonomik Bir Değere Dönüştürüyor

Kadınlar Emeklerini Ekonomik Bir Değere Dönüştürüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler