İstiklal Caddesi'ndeki Bombalı Terör Saldırısının İlk Duruşması Görüldü!

İstiklal Caddesi'ndeki Bombalı Terör Saldırısının İlk Duruşması Görüldü!

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının ilk duruşması görüldü! İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain terör saldırısında bombayı bırakan terörist Ahlam Albasır’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Haberin detayları ise şöyle…

Terörist Albasır duruşmada savunma yapmadı. 36 sanığında yargılandığı davadaterörist Albasır, iddianameyi gördükten sonra savunma yapmak istemediğini belirtti. Diğer sanıklardan Ammar Carkes ise savunmasında “Kardeşim, Ahlam’ı eve getirdiğinden bahsetti. Eve geldiğimde yabancı kadını gördüm ona ‘Khalili’ingönderdiği sen misin?’ dediğimde ‘evet’ dedi. Kızın elbiselerinden koku geliyordu. Haberlerde patlama ortaya çıktı. Şebeke olmadığı için kimin yaptığını görmedim. Sonra Ahlam’ın fotoğrafını gördü.  Khalil’ye gönderdim ‘Bu kız mı’ diye sordum. ‘Bu kız o elinden ne gelirse ondan kurtul’dedi” şeklinde ifadede bulundu. Dava ise 17 Temmuz’a ertelendi. 

İSTANBUL 13.AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE İLK DURUŞMA!

İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinde davanın ilk duruşması görüldü. Marmara Cezaevi’nin karşısındaki duruşma salonunda 11.30’da başladı. Terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır ile 15 tutuklu da salonda yer aldı. 12 sanık ise tutuklu oldukları cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak katıldı. Duruşmada 123 şikayetçiden sadece 14’ü katılım sağladı. Duruşma salonunda taraf avukatları da yer alırken Ahlam Albasır, duruşmaya siyah başörtü, siyah kıyafet ve gri etek giyerek katıldığı görüldü. 

Duruşma başlamadan önce sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Ahlam Albasır ise kimliğinde boşandığını ve hiç okula gitmemiş olarak kendini tanıttı. Okumayı bildiğini ama yazmayı bilmediğini belirttikten sonra diğer sanıkların da kimlik tespitininyapılmasının ardından duruşma başladı. 

Sanık savunmalarının alınmasına başlanarak mahkeme başkanı tarafından hazırlanan iddianamenin Arapça çevirisinin sanıklara tepliğ edilmediği söylendi. Bu sebeple başkan, iddianame sanık Ahlam Albasır’ın eline ulaştıktan sonra savunma yapabileceğini tercüme aracılığı ile belirtti. 

Albasır’ın bir sonraki celsede savunmasını yapabileceği belirtildi. Mahkeme başkanı ise diğer sanıkların savunmasını almaya devam etti. 

“GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPTIĞINI ÖĞRENDİM”

Firar eden Bilal Elhacmaos ve Khalil Manje Hussein’in yurtdışına çıkışını sağladığı iddiasıyla yargılanan Ammar Carkes, “Khalil ile yüz yüze görüşmedim. Onunla yaklaşık 7-8 ay çalıştık. Sonra göçmen kaçakçılığı yaptığını öğrendim. İl dışına olan yolculuklar daha çok getirisi olduğu için onları tercih etmeye başladım. Khalil sürekli numara değiştiriyordu. Edirne’ye ulaştırmamı istediği kişilere telefon ve sim kartı almamı istiyordu. Olaydan 5-6 gün önce Khalil beni aradı. Bir erkek ve bayanı Edirne’ye götürmemi istedi. Olay günü ‘İstanbul’a gelen kadın ve erkeği al götür’dedi.”

“KAÇAK OLARAK ÜLKEYE GİRDİ”

Diğer sanıklardan Ahmed Carkes ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada savunmasını yaparken 2014 senesinde kaçak yollarla girdiğini belirterek 9 yıldır İstanbul’da olduğunu söyledi.  

“Kardeşim Ammar korsan taksi yapar. Bende 2 ay kadar onunla çalıştım. KhalilManje Hussein ile kardeşim aracılığı ile tanıştım. İletişim sadece telefon üzerindendi” şeklinde ifadede bulunurken sözlerine devam etti.

“Olay günü Khalil aradı, Esenlerde bir şahsın olduğunu gidip almamı söyledi. Arkadaşımın aracını emanet olarak aldım. Khalil bana konum gönderdi gittim. Yoldayken Khalil aradı ‘Alacağın kişi ailevi sebeplerden dolayı ailesinden kaçıyor. Edirne’ye ulaştırabilir misin’ diye sordu. Gidemeyeceğimi söyledim. Khalil bana başka araç sordu. Olmadığını söyleyince kızın güvenecek kimsesi olmadığını söyleyerek evde misafir etmemi istedi. Ahlam’ın kaçak olarak ülkeye girdiği kimliği olmadığını öğrendik. Bu sebeple evimde kalmasını kabul ettim.” dedi. 

DİĞER SANIKLARIN İFADESİ

Duruşma sırasında ifade veren diğer sanıklar arasında Esenler’de ki tekstil atölyesinin sahibi Fatma Berkel ise Ahlam Albasır’ın bir süre kendileriyle kaldığını belirtti. Geceleri uyumadığını ve gündüz uyuduğunu anlatan sanık Berkel, olay sırasında hamile olduğunu, olaydan sonra ise düşük yaptığını belirtti. “Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimiz Ahlam ve eşinin kurbanlarıyız” dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ!

Duruşmaya katılan 14 şikayetçi, sanıklar hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Savcı ise tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin ve eksikliklerinin giderilmesini talep etti. Duruşma sonunda mahkeme heyeti tarafından tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi. Mahkeme heyeti Emniyet genel müdürlüğüne yazı yazarak firari sanık Khalil Manje Hussein için hayatta olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Duruşma ise 17 Temmuz’a ertelendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler