HGS Cezası İnternetten Nasıl Ödenir?
HGS Cezası İnternetten Nasıl Ödenir? HGS cezasının internetten ödenmesi için PTT’nin ya da karayollarının sistemine girilmelidir. Ayrıca internet bankacılığı kullanarak da ödeme yapılabilir.
HGS cezasının internetten ödenmesi için PTT’nin ya da karayollarının sistemine girilmelidir. Ayrıca internet bankacılığı kullanarak da ödeme yapılabilir. HGS cezasının internetten ödenmesi için plaka bilgisi girilmelidir.
Otoyollarından, köprülerden geçişler sırasında HGS ve OGS sistemi kullanılır. HGS kartları okutularak bakiyenin düşmesi sağlanır. OGS sisteminde ise araç üzerine yerleştirilen aparat üzerinden ödeme alınır.
HGS’si ve OGS’si olmadan otoyollardan ve köprülerden geçiş yapanlara ceza uygulanır. Cezanın artmaması için bakiye yükleme işlemi, belli sürede yapılmalıdır. HGS bakiye yükleme işlemleri, internet üzerinden son derece kolay bir şekilde yapılır.
HGS cezalarıyla karşılaşmak istemeyenlerin yola çıkmadan önce HGS bakiye yükleme işlemi yapmasında fayda vardır. Bu sayede cezasız bir şekilde gişelerden geçilebilir. HGS sistemi olanlar, kendilerine verilen geçiş kartını okutmalıdır. OGS için sadece aracı biraz yavaşlatmak yeterlidir.
HGS CEZASI ÖDEMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?
HGS cezası ödemek için yapılması gereken internet şubesine giriş işlemini gerçekleştirmektir. Bunun yanı sıra PTT’nin HGS ödemeleri için geliştirdiği sistem de kullanılabilir. Ödemeler, kredi kartı ve banka kartı üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir.
15 gün içerisinde ödeme yapılırsa cezasız ödeme yapılır ve sadece geçiş tutarı alınır. On beş günden fazla zaman geçmesi halinde ceza tutarı kadar ödeme alınır. Ödemeler, bankaların internet şubesinden yapılabilir. Aynı zamanda bankaların mobil şubeleri üzerinden de ödeme yapılabilir.
HGS cezası, paralı köprü ve otoyollardan geçiş sırasında uygulanır. Cezanın ödenmemesi halinde icra takibi süreci başlatılır. İcra takibi yapılmasını istemeyenler, ödemelerini zamanında yapmalıdır.
Ödeme yapılmaması halinde tebligat ve yargılama giderleri de kaçak geçiş yapılan kişiden tahsil edilir. Aynı zamanda takip masrafları, avukatlık ücreti de talep edilir. Yasal olarak uygulanan faiz ve diğer ödeme giderleri de kaçak geçiş yapan araç sahiplerine aittir.
PTT SİSTEMİNDEN HGS CEZASI ÖDENİR Mİ?
PTT sisteminden HGS cezasının ödenmesi mümkündür. Bunun için hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra “Geçiş İhlali Sorgula” yazan kısma tıklanır.
Sorgulama yapmak için araç plakasının belirtilen alana girilmesi gerekir.
Aynı sistem üzerinden bakiye yükleme işlemi de yapılabilir. Bakiye yükleme işleminin ceza kesildikten sonra 15 gün içerisinde yapılması gerekir.
Bakiye yükleme işlemi için ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası girilmelidir. Bunun yerine pasaport numarası ya da vergi kimlik numarası da girilebilir.
Plaka, belirtilen alana girilmelidir.
Seçenekler arasından yükleme tutarı seçilmelidir.
Yükleme tutarı seçildikten sonra “Devam” yazan alana tıklanır.
İNTERNET BANKACILIĞINDAN HGS CEZASI ÖDENİR Mİ?
İnternet bankacılığından HGS cezası ödeme işlemi yapılabilir. Bunun için ziraatbank.com.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra “İnternet Şubesi” yazan alana tıklanır.
Gelen seçenekler arasından “Bireysel” seçeneği tercih edilmelidir.
Gelen ekranda ilk olarak kimlik numarası yazılır. Kimlik numarası yerine müşteri numarası ile de sisteme giriş yapılabilir. Bu bilgilerden sonra internet bankacılığı şifresi girilmelidir. Aynı işlemler, mobil şube üzerinden de yapılabilir.
Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sağ alt kısmında yer alan “Menü” seçeneğine tıklanmalıdır.
“Menü” seçeneğine tıklandıktan sonra “Ödemeler” yazan alana tıklanarak işlemlere devam edilir.
“Trafik Ödemeleri/HGS” kısmından işlemler sürdürülür.
Gelen ekranda “HGS” seçeneğine tıklanmalıdır.
Kendi üzerinize bir ceza yoksa başka birisi adına ödeme yapabilirsiniz. “Başka bir HGS ödemesi yap” kısmından gerekli işlemler yapılabilir.
Gelen kısımda plaka numarası girilmelidir. HGS cezasının internetten ödenmesi için “Devam” yazan alandan işlemler sürdürülür.
KARAYOLLARI HGS ÖDEME NASIL YAPILIR?
Karayolları HGS ödeme yapmak için https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama adresine giriş yapılmalıdır. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra plaka bilgisi yazılır. Son olarak “Sorgula” yazan alana tıklanır.
Sorgulama yapıldıktan sonra ne kadar ödeme yapılacağı anlaşılır. Ödeme tutarı öğrenildikten sonra kredi kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirilir. Ödeme on beş gün içerisinde yapılmazsa ceza tutarı daha da artar.
HGS geçişlerinde köprü ve otoyollarda belli bir ücret alınır. Geçiş ücreti, bazı köprülerde daha fazladır. İlgili tutar ödenmeden geçilse bile sonradan ödeme yapılması gerekir.
HGS cezaları, plaka üzerinden yazılır. Bu sayede plaka yazılarak cezanın ne kadar olduğu öğrenilir. Ceza ödemesinin yapılmaması halinde icra takibi süreci başlayabilir. Bu nedenle ödemelerin aksatılmamasında fayda vardır.
HGS cezaları habersiz olarak da yazılabilir. Dalgınlıkla ücret ödemesi yapmayı unutanlar, internetten ceza olup olmadığını kontrol etmelidir.
HGS CEZASI NE KADARDIR?
HGS cezasının miktarı geçiş ücretinin dört katına denk gelecek şekilde uygulanır. Cezanın on beş günde ödenmemesi durumunda uygulanan ceza miktarı daha da artar. HGS cezası sorgulama işlemi, online olarak kolay bir şekilde yapılır.
HGS cezasına itiraz edilmesi mümkündür. İtiraz işlemleri için HGS çağrı merkezi aranabilir. Çağrı merkezi numarası 0850 460 60 60 şeklindedir. Bunun yanı sıra mail adresi üzerinden de başvuru yapılabilir.
Karayolları Genel Müdürlüğü mail adresi [email protected] şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğüne dilekçe yazılarak cezaya itiraz edilebilir. Kurumdan itiraza olumsuz yanıt verildiği takdirde dava açılabilir.
HGS cezası sonucunda itiraz kabul görülmediği takdirde ödemenin yapılması gerekir. Ödemeler, internet üzerinden kolayca yapılabilir. Bankalardan ödeme yapılması da mümkündür.
HGS CEZASI ÖDENMEZSE NE OLUR?
HGS cezası ödenmezse ödenmesi gereken tutar daha da artar. Ödemenin uzun süre yapılmaması halinde icra takibi başlatılabilir. HGS cezaları, otoyol ve köprü geçişlerinde uygulanır.
Geçişler sırasında HGS ya da OGS ile ödeme yapılmalıdır. Ödeme yapılmadan geçişlerde ise bakiye üzerinden kesinti yapılır.
Araç sahiplerinin bakiye yüklemek için on beş gün süresi vardır. Bu süre aşıldığı takdirde dört katına kadar ödeme alınır. Ceza ile karşılaşmak istemeyenler, geçişlerden önce HGS bakiyesini kontrol etmelidir.
Yapılacak bakiye yükleme işlemi sayesinde herhangi bir ceza söz konusu olmaz. Köprü ve otoyol geçişleri sırasında OGS sistemi kullanılabilir. Böylece aracı durdurmaya gerek kalmadan geçiş yapılır.
HGS BAKİYE YÜKLEME NASIL YAPILIR?
HGS bakiye yükleme yapmak için hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adresten en az 25 TL yükleme yapılabilir. En fazla yapılacak yükleme tutarı ise 5000 TL’dir. HGS bakiye yükleme işlemi yapmak için sisteme kredi kartı bilgileri girilmelidir.
HGS bakiye yükleme işlemleri sırasında plaka üzerinden sorgulama yapılabilir. Plaka bilgisi girildikten sonra borç durumu öğrenilebilir. Ceza tutarının zamanında ödenmesi gerekir. Ödemelerin 15 gün içerisinde yapılması gerekir.
HGS bakiye yükleme işlemleri neticesinde kaçak geçiş tutarı, bakiyeden düşülür. Ödemenin zamanında yapılmaması halinde ceza tutarı dört katına çıkar. HGS geçiş yerleri pek çok otoyolda ve köprüde bulunur. Gişe panosunda bulunan levhada HGS yazar.
HGS ceza ödeme işlemleri, internet bankacılığı kullanılarak yapılabilir. Bankaların mobil şubelerine girilerek de yükleme işlemleri gerçekleştirilir. Yükleme işlemi sayesinde köprü ve otoyol geçişlerinde ceza uygulanmaz.
HGS bakiye miktarı, otoyol ve köprü geçiş sıklığına göre belirlenebilir. Bu nedenle 25 TL-5000 TL arasında bir seçim yapılmalıdır. HGS ve OGS sistemleri, gişelerden kolay bir şekilde geçmeyi mümkün kılar. HGS cezasının internetten ödenmesi için bankanızdan internet bankacılığı şifresi alabilirsiniz. Böylece ödemeler internet şubesi ya da mobil şube üzerinden yapılır.
antalyahaber.tv
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.