Hamas'tan İsrail Havalimanı'na Bombardıman

Hamas'tan İsrail Havalimanı'na Bombardıman

İsrail- Filistin gerilimi tırmanmaya devam ediyor. Hamas askeri ordusu İsrail'in havaalanını hedef aldı.İşte haberin detayları...

İsrail Filistin geriliminde bugün 5. günde bilanço bir hayli ağırdı. Bilindiği üzere 7 Ekim cumartesi sabahında Filistin askeri örgütü olarak kabul edilen Hamas ordusu İsrail’e büyük çaplı sızma girişiminde bulunmuştu. Bunun üzerine Hamas İsrail’in pek çok noktasına füze, havan ve roket saldırısında bulundu. Bu bağlamda İsrail ise Hamas ordusuna yanıt vermek de geç kalmadı.

Filistin Aşkelon’a bomba yağdırırken İsrail başta giriş çıkış kapıları olarak üzere Filistin’in tamamına bomba yağdırıyor. Öte yandan dün saat 17.00’da İsrail’e büyük çağlı hava harekatı yapacağını duyuran Hamas askeri örgütü sözünde durarak dün akşam tam 17.00’da İsrail’in pek çok noktalarına roket, füze ve havan ile hava saldırılarında bulundu.

İsrail’den misilleme gecikmedi. Hamas askeri örgütü İsrail’in Aşkelon bölgesini bombalarken İsrail ise Gazze limanlarını yaktı. Alınan bilgilere göre bombalanan Gazze limanında pek çok tekne ve gemi de alev alaev yanmış oldu.

Filistin-İsrail gerilim hattında bugün Hamas askeri örgütü İsrail’de yer alan Ben Gurion havalimanına bomba yağdıracağını duyurdu. İsrail’in en büyük havalimanına yapılan bu büyük çağlı saldırıda uçuşlar tamamen durduruldu. Öte yandan havalimanında yaşanan panik vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

GAZZE BU AKŞAM KARANLIĞA GÖMÜLECEK

Hamas’ın ağır bombardımanına 2 kat daha fazla güçle karşılık veren İsrail Gazze Şeridi’nin bütün elektriğini de kesmiş oldu. Bilindiği üzere Gazze şeridi İsrail’in ablukası altındaydı. İsrail ise Hamas askeri örgütünün ülkenin en büyük uluslararası havalimanını bombalamasına yönelik olarak bu geceden itibaren Gazze’nin karanlığa gömüleceğini dile getirdi. Alınan bir diğer bilgilere göre Gazze’de 2 milyon kişi bu gece karanlığa gömülmüş olacak.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER 3 FİLİSTİNLİ’Yİ ÖLDÜRDÜ

İsrail- Filistin çatışması halen devam ederken Yahudili yerleşimciler ise işgal altında kalan 3 Filistinli vatandaşı öldürdü. Fanatik Yahudiler aynı zamanda 11 kişiyi de bu saldırılarda yaralamıştı. Fanatik Yahudilerin bu çirkin saldırısı arasında 6 yaşında küçük bir çocuğunda yaralandığı biliniyor.

ERDOĞAN’DAN FİLİSTİN’E DESTEK, İSRAİL’E TEPKİ

İsrail-Filistin gerilimi devam ediyor. İsrail, Hamas askeri ordusunun saldırılarına karşılık çeşitli hava saldırıları düzenlerken Filistin ise Hamas güçleri ile birlikte hava saldırısına yoğunluk veriyor. Öte yandan dün İsrail’e pek çok noktadan hava saldırısında bulunan Hamas bugün İsrail’in en büyük uluslararası Havalimanı’na bomba yağdırdı

Bunun yanı sıra bazı ülkeler İsrail’e destek verdiğini açıklarken bazı ülkeler ise Filistin’e yapılan yardımların durdurulması hususunda radikal kararlara imza attı. Türkiye ise bu durumda oldukça ılıman bir yaklaşımda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savaşın durulması hususunda Filistin diplomasisinde Türkiye Cumhuriyeti olarak yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada:

‘’Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları, dünya kamuoyu nezdinde İsrail’i hiç beklemediği ve istenmeyen konuma itebilir. İsrail, devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır.

İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekun cezalandırmayı amaçlayan fevri kararlardan herkes uzak durmalıdır. Bölgemizi içine girdiği bu anafordan süratle çıkarmak için Türkiye olarak, arabuluculuk ve 'adaletli hakemlik' dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ‘’ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler