Güneşi gören denize koştu

Güneşi gören denize koştu

Antalya'nın Demre ilçesinde sabah saatlerinde güneşi görenler denize girdi. Emekli öğretmen İlhan Tuğral, "Kışın hava iyi oldu mu devamlı denize girerim. Onun için çok sağlıklıyım" dedi.

Demre'deki Kum Dağı mevkiinde bir sitede kalan ve Covid- 19 salgını nedeniyle Ankara'daki evlerine dönmeyen Teyfit Varan, Serdar Erkin ve Erhan Özhan, ilçede birkaç gündür süren yoğun bulutlu havanın yerini güneşe bırakmasının ardından sahile geldi. Deniz sezonunu bitirmeyen üç arkadaş, sitenin önündeki kayalıklardan denize atladı. Denizde bol bol kulaç atan üç arkadaş, denizin tadını çıkardı.

İş insanı olan ve denize giren Serdar Erkin, "Covid- 19 salgını nedeniyle izole bir yaşam sürmek, salgından korunmak için Ankara'ya dönmedim. Kışın ortasındayız. Ama deniz suyu sıcaklığı hala 20 derece. Denize girme sezonunu kış ortasına kadar uzattık. Güneşli olan her gün denize giriyoruz" dedi.

Denize giren Teyfit Varan da "Burada yaz ve denize sezonu bitmedi. Yaz devam ediyor. Hava sıcaklığı 19- 20 derece, deniz suyu sıcaklığı 20 derece. Güneşi görünce denize koşuyoruz. Koronavirüsten korunmanın en güzel yolu denize girmek. Burada virüs yok. Hayat çok güzel, bu mevsimde yüzmek, denizde kulaç atmak çok güzel. Bu yıl sıcak giden havalar nedeniyle Demre'de deniz sezonu dört mevsime çıktı" diye konuştu.

EMEKLİ ÖĞRETMENİN DENİZ KEYFİ

Demre ilçesinde emekli öğretmen İlhan Tuğral (75), ocak ayının ortasında denize girdi. İlhan Tuğral, "Kışın hava iyi oldu mu devamlı denize girerim. Kışın dağlarda yürürüm; yazın yaylalarda zirvelere çıkarım. Onun için çok sağlıklıyım" dedi.

Emekli öğretmen İlhan Tuğral, 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıktığı saatlerde otomobiliyle Demre'nin doğal bir limanı olan Taşdibi Plajı'na geldi. Aracında soyunarak mayosunu giyip, plaja inen Tuğral, önce denize girerek vücudunu yıkadı. Ardından suyun içinde ve kıyıda kısa koşular yapan Tuğral, ardından denize girdi ve uzun süre kulaç attı. Bulutlu ve serin havaya aldırmadan yürüyerek kayalara çıkan Tuğral, denize atladı ve bir süre yüzdü.

2 çocuk babası İlhan Tuğral, "Hava çok güzel. Deniz çok güzel. Bu mevsimde herkesin denize girmesini tavsiye ederim. İnsan çok sağlıklı oluyor. Ben kışın hava iyi oldu mu devamlı denize girerim. Kışın dağlarda yürürüm. Yazın yaylalarda zirvelere çıkarım. Onun için çok sağlıklıyım. Yaş 75 oldu. Çok sağlam ve sağlıklıyım. Koronavirüs için de deniz birebir olduğunu düşünüyorum" dedi.

Denizde yüzen İlhan Tuğral daha sonra giyinerek evinin yolunu tuttu.

Güneşi gören denize koştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler