Gazino ve pavyonlar, restoran ya da lokantaya dönüşebilecek

Gazino ve pavyonlar, restoran ya da lokantaya dönüşebilecek

Antalya'da koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlama getirilen gazino, pavyon, meyhane ve benzeri yerler, istemeleri halinde iş yeri ruhsatları kafe, restoran, lokanta vb. olarak değiştirilebilecek.

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, faaliyetleri geçici süreyle durdurulan gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerlerin faaliyetlerine ilişkin yeni bir karar aldı.

Ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, ana faaliyet konusunu değiştirerek kafe, restoran, lokanta ve benzeri işletmeye dönüşebilecek. İstemeleri durumunda iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında eski ruhsatları iptal edilip, yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılacak.

gazino-ve-pavyonlar-restoran-ya-da-lokantaya-donusebilecek.jpg

DEĞİŞTİRENLERİN LİSTESİ

Kaymakamlar tarafından, 15 Mart 2020 itibarıyla ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup belediyelere müracaat ederek ruhsat değiştiren iş yerlerinin listesi de belediyelerden alınacak. Ana faaliyet alanını değiştiren iş yerlerine yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

ESKİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLEMEYECEK

Bu denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmeler ise kapatılacak. Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatına tali faaliyet işleten iş yerlerinin çalışmasına müsaade edilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler