EYT lilere Müjde Akbank Üzerinden Geldi. 100 bin TL Borcunuz Silinecek

EYT lilere Müjde Akbank Üzerinden Geldi. 100 bin TL Borcunuz Silinecek

Senelerdir emekli olma hayalini kuran EYT'liler için 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren EYT yasası büyük bir sevinç kaynağı oldu. Yasa, belirtilen şartları sağlayan birçok kişinin nisan ayında ilk emekli maaşını almasını sağladı.

Senelerdir emekli olma hayalini kuran EYT'liler için 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren EYT yasası büyük bir sevinç kaynağı oldu. Yasa, belirtilen şartları sağlayan birçok kişinin nisan ayında ilk emekli maaşını almasını sağladı. Prim borcu nedeniyle emekli olamayan milyonlar hayal kırıklığı yaşadı. Bu durumda Akbank devreye girerek prim borçlarını sıfırlayan yeni bir kampanya duyurdu.

Emekli olmak çalışan veya çalışmayan tüm vatandaşlar için en büyük hayallerden biridir. Ekonomik olarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için birçok insan emekli olmanın yollarını araştırır. Yürürlüğe giren yasalar, sigorta başlangıç tarihine bağlı olarak farklı şartları sağlamayı gerektirirken, EYT'liler yıllardır büyük mağduriyetler yaşamıştır. Yeni yasa ile birlikte EYT'liler emeklilik haklarını elde etmeye başladı.

EYT’LİLER İÇİN BU HABER İLAÇ NİTELİĞİNDE

Yıllar önce yürürlüğe giren bir sigorta kanunu nedeniyle yaş şartına takılan ve bu nedenle uzun süredir emekli statüsünde değerlendirilemeyen milyonlarca Eyt’li mart ayında büyük bir sevinç yaşadı. 6 ayı aşan sürecin sonunda tamamlanan ve 3 Mart'ta Meclis'ten geçen EYT yasası milyonlarca kişinin emekli olmasını sağladı.

Prim ve sigortalılık süresi şartlarını sağlayan EYT'liler nisan ayında ilk maaşlarını alırken, prim borcu olan birçok kişi de borçlarını ödemek için çözüm arayışına girdi. Sigorta başlangıç tarihleri ve sigortalılık süreleri itibariyle EYT yasası kapsamında değerlendirilen ancak prim borcu nedeniyle emeklilik başvurularını tamamlayamayan EYT'liler için yeni bir duyuru yapıldı. Önde gelen özel bankalardan Akbank borçlu EYT'liler için yeni bir kredi kampanyası düzenlediğini duyurdu.

AKBANK KULLANICILARINA ÇÖZÜM YOLU BULDU

Akbank SGK ‘ya prim borcu bulunan EYT'liler için ihtiyaç kredisi düzenlediğini açıkladı. Kredi ürününün detaylarına göre, 100 bin TL'lik kredi için yüzde 3,84 faiz ve 12 ay vade uygulanacak. Bu durumda, 11.155,63 TL tutarında taksit ödemeleri yapılması gerekecek. Kredi tahsis ücreti ise 550 TL olarak belirlendi. Akbank EYT'liler için yüzde 2,64 başlangıç faizli ve 36 ay azami vadeye sahip ihtiyaç kredisine başvuruların doğrudan banka şubeleri aracılığıyla yapılabileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler