Evlenme Planı Yapanlara 2 Sene Geri Ödemesiz Faizsiz Evlilik Kredisi Geliyor

Evlenme Planı Yapanlara 2 Sene Geri Ödemesiz Faizsiz Evlilik Kredisi Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra faizsiz evlilik kredisi gündeme geldi. AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'ni açıklayan Erdoğan 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli evlilik kredisi verileceğini vaat etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra faizsiz evlilik kredisi gündeme geldi. AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'ni açıklayan Erdoğan 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli evlilik kredisi verileceğini vaat etti. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek olan evlilik kredisi başvuru şartlarını karşılayanlara ödenecek. Yapılan açıklama ile 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler, evlilik kredisi nasıl alınır? soruları evlilik hazırlığı yapan ciflerin akıllarındaki sorulardan oldu. 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? Faizsiz evlilik kredisi kimlere ödenecek, yaş şartı aranıyor mu? İşte, bu sorular hakkında ayrıntılı bilgiler.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Erdoğan ekonomiye alakalı milyonları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunurken evlilik kredisi müjdesini de vermiş oldu. “Yeni evlenen çiftlerin 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.” sözünü verdi. Ancak, evlilik kredisi başvuru şartları için henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Bakanlığın yakın zamanda bu bilgileri vatandaş ile paylaşması bekleniyor. Erdoğan konu hakkında şunları söyledi:

"Zorunlu bazı alanlar dışında başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz. İlk bilgisayar ve cep telefonundan vergiyi kaldırıyoruz. Yeni evlenen çiftlere 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bunun uygulamasını Norveç yapıyor. Belli bir oranı gençliğe ayırıyor. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimizin hibe programıyla yanında olacağız. Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir."

Konu hakkında henüz ayrıntılar net olarak belli değil, ancak yakın zamanda detayların da açıklanması bekleniyor. Evlilik kredisi konusu gençlerin ve yeni evlenme planı yapan çiftlerin gündeminde. Detaylar açıklandığında şartlar ve gerekli belgeler de kesin olarak halk ile paylaşılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler