Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı 300 Bin TL'lik 'Acil Destek Kredisi'nin Detayları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı 300 Bin TL'lik 'Acil Destek Kredisi'nin Detayları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından hemen sonra Karadeniz Bölgesi’ndeki afetzedeler için kredi verileceğini belirtmişti. 'Acil Destek Kredisi'nin detayları belli oldu.

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Karadeniz'de şiddetli yağış ve selden zarar gören Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'daki KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılaması ve faaliyetlerinin devam edebilmesi için acil kredi programı uyguluyor. Selden etkilenen işletmeler için verilecek kredinin detayları ise belli oldu.

SIFIR FAİZLİ 300 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

KOSGEB, firmaların acil ihtiyaçları için kullandıkları kredinin 300 bin liraya kadar olan kısmını ve faizini karşılıyor. KOBİ'ler ilk 12 ayı ücretsiz olmak üzere 36 ay vadeli sıfır faizli kredi kullanabiliyor. Kredi başvuru sürecinde teminat sorunu yaşayan firmalara da Kredi Garanti Fonu’ndan kefalet sağlanacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından KOSGEB'in Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'da sel felaketinden etkilenen şirketler için acil kredi programı başlattığını söylemişti. Erdoğan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve ilgili kurumların bozuk yolların onarımından diğer sorunların giderilmesine kadar çalışmalarını sürdüreceğini belirtti

Erdoğan, “KOSGEB tarafından devreye aldığımız acil destek kredisi ile afetzede iş yerlerimizin yanında oluyoruz.” diyerek destek kredisinin önemine vurgu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler