Emine Erdoğan’dan Duyarlı Davranış: Gazze’deki Yetim Çocuklar İçin Türkiye Çalışması

Emine Erdoğan’dan Duyarlı Davranış: Gazze’deki Yetim Çocuklar İçin Türkiye Çalışması

Gazze’de yaşanan insanlık dışı dramın ardı arkası kesilmiyor. Birçok kimseye göre çocukların katledildiği bir soykırım yaşanıyor. Türkiye ise, yaşananlar sessiz kalmıyor. Yetim çocuklar için Emin Erdoğan öncülüğünde çalışmalar başlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazze’de yetim kalan çocuklarlarla ilgili çalışmaların yapıldığı müzesini verdi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla konuya ilişkin detayları paylaşmıştı. Göktaş,

Filistin halkıyla her türlü siyasetin üstünde, insani değerler temelindeki dayanışmamızı bakanlıklarımız arasındaki işbirliği ile devam ettirmeye kararlı olduğumuzun altını çizdim. Bu doğrultuda, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde öncelikle saldırılardan etkilenen çocuklara yönelik olarak girişimde bulunmak istediğimizi ifade ettim.

İsrail'in sivillere yönelik saldırıları sonucu yaralanmış veya kimsesiz kalmış çocuklarımızı ülkemize getirerek, tedavilerinin yapılması ve İsrail'in saldırıları son buluncaya kadar koruma ve bakım altına alınması için harekete geçmek istediğimizi ilettim.

GÖKTAŞ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Gazzeli yetim çocuklar için çalışmalarını başlatmıştı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş mevkidaşı Ahmed Majdalani ile görüştü. Ayrıca Filistin Kadın İşleri Bakanı Amal Hamad birtakım ilişkiler kuruldu.

ERDOĞAN’IN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Emine Erdoğan’ın büyük gayret gösterdiği çalışmalar sonuç verdi. Emine Erdoğan, Gazze’de annesiz ve babasız kalan yetim çocukları Türkiye’ye getirmek için sürdürdüğü çalışmalar resmiyet kazanmış oldu.

Çocukların, Türkiye’ye getirilmesi için Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ekip kuruldu. Konuya ilişkin kurulmuş olan teknik ekip, bölgedeki çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca Bakan Göktaş,

Geçtiğimiz hafta 2 Filistinli bakanla görüşme sağladık. Dün itibarıyla bu teknik ekibimiz bakan yardımcılarımız başkanlığında kuruldu. Ukraynalı çocuklarımıza nasıl sahip çıktıysak Filistinli çocuklara da öyle sahip çıkacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler