Emekliye Zam Oranı Kesinleşti: 2023 Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam Yapıldı!

Emekliye Zam Oranı Kesinleşti: 2023 Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam Yapıldı!

2023 emekli maaşlarında zam oranı kesinleşti. Emekli maaşında açıklanan yeni zam oranı ne kadar? Emekli maaşları ne kadar artış gösterdi? İşte detaylar...

2023 Temmuz emekli maaşı zam oranı açıklandı. Yeni zam oranları ile artış gösteren emekli maaşları ne kadar oldu? 2023 Temmuz zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞLARINDA SON DURUM!

Emekli maaşlarında emeklilerin alacağı zam oranı kesinleşti. Bu konuyla ilgili kanun teklifi ise kabul edilerek yeni zam oranı açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre yapılacak zam oranı 19.55 olarak bekleniyordu. Tasarının detayları bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Torba yasaya dahil edilen emekli maaşları zam oranı kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada bakanlara gerekli talimatları verdiği yönünde açıklamada bulunmuştu. Onaylanan yasa tasarısı ile emekli maaşlarına zam yapıldı.

EMEKLİLER YAŞA TAKILANLAR ÇALIŞMASIYLA 15 MİLYONA YAKLAŞTI!

Son dönemlerde yaşa takılanlar çalışması sonucu emekli sayısı 15 milyona yaklaştığı belirlendi. Emekli maaşları her sene Ocak ayı ve Temmuz aylarında yenden belirleniyor. Ocak ayında yapılan zam oranı %30 olarak açıklanmıştı. Yapılan zam ile 5.500 TL olurken Temmuz ayında ise yeniden zam yapıldı. Yıl içerisinde en düşük emekli maaşının değer kaybetmemesi açısından bu durumun  önüne geçilmek için 2 bin TL artış sağlanmıştı. Taban ücret 7 bin 500 TL olarak belirlenmişti. En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkartılması ile yüzde 25 zam yapılması ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen kanun teklifinde yeni emekli maaşları %25 zamla artış gösterdi. 

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bağ-Kur'dan emekli olanların emekli maaşları yüzde 25 arttı. Emekliler enflasyonla birlikte 6 ay yüzde 25 zam alacak. Yapılan düzenlemede, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmek üzere yasa paketine eklenecek. Sonuç olarak, EYT'den yararlanan vatandaşların bu tura dahil edilmesi için ayrı bir teklif yapılacağı netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlara gerekli talimatı verdiğini belirterek, "Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız." dedi. Emekli maaşlarında uygulanacak 6 aylık yapılacak olan %25 zam ile 7901 TL olan en düşük emekli aylığı ise 9876 TL olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler