Emeklilere Verilen Zam Yetmez Mi? Sorusu Gündemde

Emeklilere Verilen Zam Yetmez Mi? Sorusu Gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret ettiği körfez ülkelerinden dönüşünde emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin merak edilen soruya cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret ettiği körfez ülkelerinden dönüşünde emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin merak edilen soruya cevap verdi. Hatırlanacağı üzere, 6 aylık enflasyon farkı hesaplandı ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı.  Milyonlarca emekli yüzde 25'lik zammın yeterli olmadığını dile getirmişti. Bu nedenle dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Peki emeklilere ek zam yapılacak mı? Emekliler seyyanen zam uygulamasından faydalanacak mı? Mart ayındaki en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkmış oldu. Düzenleme sonrasında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı aradaki farkı karşılayacak.

HİÇBİR VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Yüzde 25'lik zam sonrasında emekli vatandaşlar Türkiye gündemini yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur işçi ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak en iyi zammı yaptıklarını ifade etti ve yılsonuna kadar herhangi bir zammın mümkün olmadığını ifade etti. Erdoğan ayrıca enflasyon konusunda da mesaj verdi ve hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz vurgusunu yineledi. Şu anda başka bir zammın mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı yılsonuna işaret etti. Aynı zamanda fırsatçıların önüne geçtiklerini ve enflasyonun üzerinde bir artış yaptıklarını da ifade etti. Fiyatların sürekli arttığı bir ortamda emeklilerin alım gücü azalıyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorlar. Bu nedenle emekliler hükümetten acil bir çözüm bekliyorlar.

EMEKLİLER SEYYANEN ZAMMI BİR AN EVVEL BEKLİYOR

Milyonlarca emekli ise yüzde 25'lik zam tutarının yeterli olmadığını savunuyor. Önceki açıklamalarda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19.77 oranında zam yapılacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu oran yüzde 25'e çıkarıldı. Bu şekilde en düşük emekli maaşı da güncellendi. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zam kök maaşlara yansıyacak. Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli ekonomik koşullardaki değişiklikler ve artan enflasyonla mücadele ediyor. Geçim sıkıntısıyla boğuşan emekliler hayat pahalılığının etkilerini günlük yaşantılarında hissediyorlar. Bu nedenle emekli maaşlarına yapılacak olan seyyanen zam talebi günden güne artıyor. Özellikle son dönemde ekonomik dalgalanmaların yaşandığı Türkiye'de emeklilerin aldıkları maaşlar giderek erimekte olarak İfade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler